Родна тенисистка стартира ударно на „Ролан Гарос“

NetNews

Елица Костова стартира с безапелационна победа участието си в квалификациите на Откритото първенство на Франция. Нашето момиче не остави никакви шансове на 18-годишната французойка Салма Джубри и се наложи с 6:3 6:2, осигурявайки си участие в следващия кръг, където я очаква мач срещу Рената Сарасуа или Екатерине Горгодзе.

Двубоят стартира превъзходно за родната ни представителка, която умело се възползваше от слабостите в играта на неопитната си съперничка и си изгради стабилен аванс от два брейка и 4:0. Последва спад в представянето на Елица, който позволи на французойката да върне един от пробивите и да стопи пасива си, записвайки три поредни гейма на своята сметка. Българката обаче стабилизира отново играта си и реализирайки нов пробив, затвори откриващата част в своя полза.

Вторият сет не започна по най-добрия начин за Костова, която инкасира ранен пробив в третия гейм, продължил повече от 10 минути, което ѝ коства изоставане с 1:2. Тогава обаче опитът на софиянката си каза думата и тя незабавно се мобилизира, печелейки следващите 5 гейма, за да се поздрави с първата българска победа на "Ролан Гарос"!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Любимецът от "Фермата" Балан издаде лични подробности за връзката си

За нея първата среща е изненада – колко високо е момчето, чакащо в колата. За него първата среща е разстояние от столицата до Варна, което трябва да се стопи. Те са едни от най-големите любимци сред влогърите у нас – Калоян Димитров–Балан и неговата Надя. "Той беше в София, а […]