Рома срази Лацио и взе дербито на Рим

NetNews

Рома срази Лацио с 2:0 в среща от 37-ия кръг на италианската Серия "А" и записа първи успех в дербито на Рим от 2018 година.

След половин час игра Ведат Муричи вкара топката във вратата на Фузато, но попадението не бе зачетено заради засада, която обаче не бе проверена с VAR. В 36-ата минута треньорът на "вълците" Пауло Фонсека извърши принудителна смяна, тъй като Рожер Ибаниес не успя да продължи мача, а на негово място влезе Мараш Кумбула.

Хенрих Мхитарян (42) вкара в края на първата част след асистенция на Един Джеко и даде преднина на Рома.

В 75-ата минута Чиро Имобиле можеше да изравни със страхотно изпълнение с пета, но Фузато се намеси отлично. Скоро след това Педро (78) се разписа с удар от дъгата на наказателното поле и гарантира успеха на тима си. В 88-ата минута Лацио остана с човек по-малко, след като Франческо Ачерби получи втори жълт и съответно червен картон в мача.

След успеха си Рома остава на седма позиция с 61 точки, а "орлите" са шести с 67 пункта и на 8 от четвъртия Ювентус, въпреки че имат мач по-малко от "старата госпожа".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Уест Хям ще се надява на чудо, за да влезе в топ 4

Уест Хям направи грешна стъпка в борбата си за влизане в топ 4 и участие в Шампионската лига, след като стигна само до 1:1 при визитата си на Брайтън в мач от 36-ия кръг на английския елит. И двата гола паднаха в самия край на срещата. Дани Уелбек (84) изведе […]