Сака след финала: Не искам нито едно дете да получава такива съобщения, които аз

NetNews

Полузащитникът на Англия Букайо Сака за първи път излезе със становище след пропуснатата решителна дузпа на финала на Европейското първенство в неделя. Редовното време и продълженията завършиха 1:1, а при наказателните удари Италия спечели с 3:2.

"Стоях настрани от социалните мрежи в продължение на няколко дни, за да прекарам време със семейството си и да осмисля събитията, които се случиха в последните няколко дни. Това послание не отразява колко съм благодарен за цялата получена любов по време на първенството и чувствам, че съм длъжен да благодаря на всеки един, който ме е подкрепял."

"За мене беше чест да бъда в състава на Англия, която дава един пример. Играчите са като братя вече за цял живот и аз съм благодарен за всичко, което научих от всеки един съперник и човек от щаба. Особено хората от екипа работиха толкова много, за да помогнат на този отбор за първия му финал от 55 години насам. Когато видя моето семейство в тълпата на трибуните, разбирам, че те са се жертвали, за да мога аз да бъда там, на терена с националния отбор и това за мен означава всичко", пише той в Инстаграм.

"Не мога да намеря думи, за да пресъздам как бях разочарован от резултата на финала и от моята дузпа. Наистина вярвах, че ние ще спечелим този финал за вас. Съжалявам, че не успяхме да донесем купата в Англия тази година, но обещавам, че ще направим всичко по силите си, за да го направим догодина. Това поколение знае какво е да побеждаваш."

"Моята реакция след края на мача казваше всичко за това каква болка има в мен, но обещавам, че няма да допусна този негатив, който претърпях в неделя, да ме пречупи."

"На всички, които ме подкрепиха и изпращаха писма до мен и семейството ми, за да ме накарат да вдигна глава, съм безкрайно благодарен. Ето това трябва да бъде футболът. Страст за хората от всички раси, полове и религии, религии и произход – една обща радост да ни обединява."

"Не искам нито едно дете, нито дори един възрастен човек да получава такива оскърбителни, пълни с омраза съобщения, които аз получих през последната седмица. И такива също получаваха Маркъс и Джейдън. Веднага разбрах каква ненавист ще се излее и печалната истина е, че социалните платформи не правят достатъчно, за да прекъснат или ограничат тези съобщения."

"Расизмът или омразата от какъвто и да е характер, нямат място във футбола или във всяка една друга сфера на обществото. Ако проявяваме доброта един към друг, то ние ще победим", се казва в обръщението на Букайо Сака.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Последните думи на подп. Терзиев

Кутията все още не е изпратена в Русия, където трябва да бъдат свалени данните, съобщиха от Министерството на отбраната, предаде БНТ. Въпреки че докладът на Звеното за разследване на авиокатастрофи към Военна полиция обяви като най-вероятна причина за инцидента "загуба на пространствена ориентация у пилота", 100% яснота за причините за […]