След невероятна драма с 21 дузпи Виляреал триумфира в Лига Европа

NetNews

Виляреал триумфира в Лига Европа, побеждавайки Манчестър Юнайтед след невероятна драма след изпълнение на дузпи с обща резултат 12:11 (б.р 1:1 в редовното време) във финалния мач от Лига Европа. "Жълтата подводница" откри резултата с попадение на Жерар Морено (29), а в началото на второто полувреме Единсон Кавани (54) отблизо изравни. Двата отбора не успяха да излъчат победител в редовното време и се играха две продължения. След изиграването им резултатът остана непроменен, което означаваше, че всичко във финала ще се рещи след изпълнението на дузпи.

„Червените дяволи“ стартираха агресивно двубоя и в първите минути продължително задържаха топката.

В 6-ата минута Единсон Кавани получи в наказателното поле, но защитник на испанският тим решително изби. Две минути по-късно след продължителна атака Скот МакТомини получи на границата на наказателното поле и отправи плътен изстрел, пращайки топката покрай десния страничен стълб.

Английският тим продължи да пресира високо своя съперник и "жълтата подводница" изпитваше сериозни затруднения при изнасянето на топката.

В 16-ата минута испанският тим разигра заучено положение от непряк свободен удар, след което Дани Парехо центрира в наказателното поле, но непокритият Ману Тригерос не успя да нанесе точен изстрел към вратата на Давид Де Хеа.

Четири минути по-късно Аарън Уан-Бисакар центрира в наказателното поле, но Раул Албиол се намеси решително и изби с глава. Люк Шоу достигна първи до топката и отправи опасен изстрел към далечния ъгъл, но не намери целта, а и негов съотборник не успя да отклони острата топка във вратата на Херонимо Рули.

Виляреал отговори в ответната атака. Йереми Пино отправи плътен изстрел от дистанция, но Люк Шоу застана с тялото си пред топката и изби в ъглов удар. В 23-ата минута Карлос Бака технично центрира в наказателното поле, след което Дани Парехо нанесе изстрел с глава, който премина над вратата.

Минута по-късно Маркъс Рашфорд опита да изненада Херонимо Рули, но вратарят внимаваше и улови изстрела на нападателя.

В 27-ата минута Йереми Пино също опита от дистанция да затрудни Давид Де Хеа, но опитът му за изстрел бе слаб и топката премина покрай вратата.

Две по-късно Виляреал откри резултата. Дани Парехо центрира отлично от фаул в наказателното поле, където Жерар Морено се освободи от Виктор Линдельоф и реализира в близкия ъгъл.

Манчестър Юнайтед отново притисна съперника си в следващите минути, но испанският тим стоеше добре прибран в собствената си половина и не позволяваше на "червените дяволи" да стигнат до възможности пред вратата на Херонимо Рули. Много често нападателите на Оле Гунар Солскяер бяха атакувани от двама или трима бранители в жълто.

В заключителните минути на първото полувреме действията на терена се развиваха изцяло в половината на Виляреал, но Манчестър Юнайтед не успяваше да намери пролуките в защитата на испанския тим. В 45-ата минута Мейсън Грийнууд проби по десния фланг и центрира остро успоредно на голлинията, но Раул Албиол изпревари Единсон Кавани и пресече подаването, а след това топката се озова в ръцете на Херонимо Рули.

Виляреал имаше отлична възможност да удвои преднината си в началото на втората част. Аарън Уан-Бисака опита да изчисти атрактивно центриране на Ману Тригерос, но топката се озова в краката на Карлос Бака. Колумбиецът опита да нанесе изстрел от трудна позиция, но бе добре затоврен от Бруно Фернандеш и топката бе изчистена.

В 53-ата минута Скот МакТомини намери порстранство в наказателното поле и отправи изстрел, който бе блокиран и топката излезе в ъглов удар. Люк Шоу центрира от корнера, след което защитата на испанския тим изчисти топката, но тя се озова в Маркъс Рашфорд, който нанесе плътен изстрел от границата на наказателното поле. Отбраната на Виляреал не успя да реагира, а от това се възползва Единсон Кавани, който отблизо реализира във вратата на Херонимо Рули.

Малко след това натискът на "червените дяволи" продължи, а в футболистите на Унай Емери показаха за първи път колебания. В 60-ата минута Бруно Фернандеш центрира в наказателното поле, където Пау Торес пресече подаването и португалецът веднага вдигна ръцете си, протестирайки, че в ситуцаията трябва да се отсъди дузпа, но главният съдия Клеман Тюрпен бе категоричен, че 11-метров наказателен удар няма.

В 70-ата минута Маркъс Рашфорд стреля от непосредствена близост покрай левия страничен стълб, но ако нападателят бе реализирал попадението му нямаше да бъде зачетено, защот португалецът бе в положение на засада.

Две по-късно Люк Шоу нахлу в наказателното поле и опита изстрел с десния крак, който се превърна в центриране към Единсон Кавани. Уругваецът от трудна позиция стреля с глава, но топката срещна тялото на Пау Торес.

В 78-ата минута Скот МакТомини подаде на близката греда към Единсон Кавани, който опита технично с пета да стреля, но Раул Албиол блокира удара и топката излезе в ъглов удар.

Три минути по-късно Маркъс Рашфорд опита от дистанция да преодолее Херонимо Рули, но англичанинът прати топката покрай десния страничен стълб.

Малко след това Хуан Фойт влезе много грубо в краката на Люк Шоу и "червените дяволи" получиха правото на изпълнят фаул от удобна позиция, а главният съдия Клеман Тюрпен бе снизходителен и показа само жълт картон на аржентинеца.

В 89-ата минута неуморимият Люк Шоу центрира в наказателното поле, където Пол Погба надскочи Пау Торес и среля с глава, но топката премина над напречната греда.

В добавеното време на двубоя Марио Гаспар комбинира с Пау Торес в наказателното поле, след което централният защитник нанесе изстрел към далечния ъгъл, но топката премина високо над вратата.

Манчестър Юнайтед стартира агресивно в началото на продълженията. Бруно Фернандеш опита изстрел от дистанция, но Раул Албиол бе на мястото си и изби с глава.

В 95-ата минута Пако Алкасер получи в наказателното поле и мигновено отправи изстрел, но ударът му бе блокиран от Виктор Линдельоф.

Три минути по-късно Алберто Морено бе намерен в наказателното поле и крайният бранител отправи изстрел в близкия ъгъл, но топката не намери целта. Малко след това Пако Алкасер се възползва от грешка при изнасянето на топката от страна на защитата на "червените дяволи", но и нападателят стреля неточно.

В началото на второто полувреме двамата вратари се отчетоха с добро прочитане на ситуациите и излязоха, за да пресекат извеждащи подавания зад гърба на защитите.

В 112-ата минута Виляреал имаше добра възможност, след като Франсис Коклен свали с гърди към Жерар Морено, но изстрелът на халфа ръката на Фред, но главният съдия Клеман Тюрпен с помощта на ВАР реши, че не трябва бъде отсъден наказателен удар. По-рано в ситуацията "червените дяволи" имаха претенции за нарушение срещу Скот МакТомини.

До края на второто продължение играта бе често накъсвана след извършването на нарушения и това не водеше до опасности пред двете врати.

22:00 / ВИЛЯРЕАЛ – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1 1:0 Жерар Морено 29' 1:1 Единсон Кавани 54'

При дузпите: 2:1 Жерар Морено 2:2 Хуан Мата 3:2 Дани Раба 3:3 Алекс Телеш 4:3 Пако Алкасер 4:4 Бруно Фернандеш 5:4 Алберто Морено 5:5 Маркъс Рашфорд 6:5 Дани Парехо 6:6 Единсон Кавани 7:6 Мои Гомес 7:7 Фред 8:7 Раул Албиол 8:8 Дан Джеймс 9:8 Франсис Коклен 9:9 Люк Шоу 10:9 Марио Гаспар 10:10 Аксел Туанзебе 11:10 Пау Торес 11:11 Виктор Линдельоф 12:11 Херонимо Рули 12:11 Давид Де Хеа

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

27 май 927 г. - Умира цар Симеон I Велики

На 27 май през 927 г. по време на приготовления за война с Византия от сърдечен удар умира цар Симеон I Велики. Успешните войни на Симеон срещу Византия и сърбите довеждат до временно разпростиране на България върху по-голямата част от Балканския полуостров и господство в Югоизточна Европа. При управлението му […]