Тотнъм с комфортен аванс срещу Динамо Загреб в Лига Европа (ВИДЕО)

NetNews

Тотнъм победи Динамо Загреб с 2:0 като домакин в осминафинален мач от турнира Лига Европа. И двата гола за успеха реализира Хари Кейн.

Жозе Моуриньо излезе с голяма част от титулярния си състав и доказа, че е взел насериозно надпреварата.

Мачът стартира на много добро темпо, а първи шанс да открие имаха гостите. Бруно Петкович получи извеждащ пас и подмина Серж Орие и продължи за Оршич. Той шутира, но прекалено анемично в ръцете на Лорис. В десетата Али и Орие комбинираха преди топката да стигне до Кейн в наказателното поле на Динамо. Той опита да намери на далечната греда с пас Сон, но рикошет в тялото на Теофил-Катерин отклони топката и тя прелетя над вратата.

В 25-ата минута хърватската отбрана се пропука. Дейвис комбинира с Ерик Ламела и направи рейд през средата към наказателното поле на Ливакович. Последва удар с левия крак на аржентинеца, който удари греда, но топката попадна в краката на Хари Кейн, който нямаше как да сбърка на празна врата и откри – 1:0.

До края на полувремето домакините взеха напълно инициативата и принудиха загребчани да се защитават току пред наказателното си поле. "Шпорите" разнообразяваха нападенията си, като атакуваха и по фланговете, и през средата, но отбраната на Динамо не се пропукваше и минималният пасив за гостите се запазваше.

В самото начало на второто полувреме Майер препъна Танги Н'Домбеле в наказателното поле на Динамо със закъсняла намеса, а реферите преразгледаха ситуацията чрез ВАР. Нидерландският рефер Сердар Гьозобуюк обаче не бе посъветван от своите колеги в "стаичката" и играта продължи по план.

След час игра Петкович не успя да накаже грешка на "шпорите". Той получи извеждащ пас вляво и стреля диагонално, но встрани от вратата на Юго Лорис.

Двадесет минути преди края Тотнъм удвои резултата. Н'Домбеле направи страхотен диагонален пас вдясно към Серж Орие, който от наказателното поле намери вътре Хари Кейн. Англичанинът финтира на няколко пъти Теофил-Катерин, като бранителят не успя да противодейства на стрелеца по никакъв начин и Кейн с диагонален шут матира Ливакович – 2:0.

Така Тотнъм взима комфортен аванс преди реванша в Загреб.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рома не даде шанс на Шахтьор в Лига Европа (ВИДЕО)

Рома зарадва феновете си с чудесно представяне и важен успех в първа 1/8-финална битка от втория по силен европейски клубен турнир Лига Европа. Италианският гранд надделя над госта си Шахтьор Донецк с 3:0, като не остави съмнения относно разликата в моментното състояние на двете единайсеторки и кой е по-добрият състав. […]