УЕФА маха правилото за гол на чужд терен

NetNews

УЕФА е на път да направи революционна промяна във футболните правила що се отнася до елиминационната фаза в европейските клубни турнири. Специалната комисия към централата реши да премахне правилото за предимство на отбор, отбелязал повече голове на чужд терен при равен общ резултат в пряка елиминация в два мача на разменено гостуване.

В петъчното заседание на комисията в УЕФА е станало ясно, че клубовете подкрепят реформата.

Правилото за голове на чужд терен се използва от 1965 година. През настоящия сезон Ювентус и Байерн Мюнхен бяха елиминирани от Шампионска лига именно вследствие на него.

Взетото решения от специалната комисия за промяна в правилата ще бъде разгледано от Изпълнителния комитет на УЕФА. Ако бъде одобрено, то ще влезе в сила за елиминационната фаза (с изключение на финалите) в Шампионска лига, Лига Европа и новия европейски клубен турнир Лига на конференциите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Уволненият шеф на АПИ: Сглобиха внушение от истини и полуистини, подведоха министъра

Освободеният от поста председател на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски коментира уволнението си в съботния сутрешен блок на "Нова телевизия". В сряда срещу четвъртък досегашното ръководство на АПИ беше освободено. Мотивът – „плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26 […]