Федерер даде само сет на „Ролан Гарос“

NetNews

Носителят на 20 титли от "Големия шлем" Роджър Федерер се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция. На Централния корт "Филип Шатрие" швейцарецът победи с 6:2, 2:6, 7:6(4), 6:2 хърватина Марин Чилич в най-очаквания мач от програмата на петия ден на турнира. Поставеният под номер 8 в схемата Федерер започна мача с много добро темпо и спечели пет последователни гейма, за да поведе 5:1 и да подсигури спечелването на откриващата част.

Изненадващо обаче ролите на корта се размениха във втория сет. Чилич бързо поведе с 3:0 гейма и това разби ритъма в играта на именития му съперник. Федерер дори влезе в разправия със съдията на стола, продължила две минути, относно поведението на Чилич при сервис, който според него започва да тупка топката твърде рано, преди той да се е нагласил да посреща. Диалогът със съдията видимо ядоса Федерер и макар той да не успя да канализира яда си в нещо градивно във втория сет, в началото на третия той направи пробив.

Чилич обаче не се бе предал и докара резултата от 1:3 гейма в полза на Федерер до 4:3 в своя полза. Двамата играчи продължиха да печелят подаванията си, за да се стигне до тайбрек. В него имаше само един минипробив, който дойде след двойна грешка на Чилич за 1:3. Федерер задържа подаването си и след 7:4 точки спечели третия сет. Това вдъхнови допълнително швейцареца, който направи нови два пробива в четвъртия сет, за да спечели мача след 2 часа и 34 минути игра. Следващият съперник на Федерер ще бъде 27-годишният германец Доминик Кьопфер, който заема 59-о място в световната ранглиста. До момента обаче Федерер и Кьопфер не са играли един срещу дръг.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Черната Златка отвя колежките си (СНИМКИ)

Златка Димитрова изглежда се разхубавява все повече с всеки изминал ден и не спира да го доказва с горещите снимки, които споделя в социалните мрежи. Макар Злати отскоро да е необвързана, тя не се е отдала на тъга по отминалата любов, а полага усилия да сияе, дори още по-ярко. Този […]