Федерер продължава силното си представяне на Уимбълдън – класира се за четвъртфиналите

NetNews

Носителят на 20 титли от „Големия шлем“ Роджър Федерер срази 26-годишния италианец Лоренцо Сонего със 7:5, 6:4, 6:2 след малко повече от два часа игра и се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън" за седми пореден път. В спор за място на полуфиналите Маестрото ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между поляка Хуберт Хуркач и руснака Даниил Медведев, който е прекъснат заради дъжд при резултат 2:6, 7:6(2), 4:3 и ще се доиграе днес.

Първият сет бе най-оспорван и в него Федерер и Сонего спечелиха първите си две подавания, след което швейцарецът на три пъти стигна до точка за пробив. Осемкратният шампион обаче не успя да се възползва от нито една от тези възможности и италианецът поведе за трети път. След това Федерер реализира първия пробив в мача и след три поредни гейма в своя полза поведе с 5:3. Сонего не се предаде и изравни до 5:5 след два поредни гейма на нула. Федерер обаче отново взе преднина, въпреки че пропусна три брейкпойнта в единадесетия гейм, след което спаси две поредни точки за пробив и взе сета със 7:5.

Сонего на два пъти взе преднина и във втората част, но световният №8 успя да пробие пръв, осъществявайки обрат от 1:2 до 4:2. До края на частта и двамата вземаха подаванията си, а Федерер спечели с 6:4.

В третата част Федерер на два пъти да пробие сервиса на италианския тенисист и натрупа комфортен аванс от 4:0, след което без проблеми стигна до 6:2 и крайната победа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Позорът за Борисов остава завинаги

Коментар във Фейсбук на Емил Джасим: Българското знаме не присъства никъде. Ердоган неслучайно беше гост на националната конференция на ДПС и неслучайно поздрави своя "приятел" Бойко Борисов, с което открито даде благословията си на ГЕРБ и ДПС, че трябва да работят заедно. Една седмица преди изборите Борисов "изненадващо" отива на […]