Циципас победи Надал след страхотна битка в Австралия

NetNews

Рафаел Надал и Стефанос Циципас направиха изключителен мач на четвъртфиналите на Australian Open. Гръцкият тенисист обърна Матадора от 0:2 и надделя с 3:6, 2:6, 7:6 (4), 6:4, 7:5 след повече от четири часа игра.

Циципас се превръща в третият тенисист, който обръща Надал, след като е изоставал с 0-2 сета. Фабио Фонини прави това на US Open през 2015 година, а Роджър Федерер успява да го стори на турнир в Маями през 2005 година. Испанецът спечели почти безпроблемно първите два сета, като проби общо три пъти своя съперник и нищо не даваше сигнали, че може да се стигне до обрат.

В третият сет Надал и Циципас спечелиха всичките си сервис геймове без дори да се стигне до възможности за пробив. Стигна се до тайбрек, в който гъркът успя да надделее със 7:4 и да остане в мача.

Успехът в третата част даде увереност на Циципас, който всеки сервис гейм на Надал стигаше до възможности за пробив. В същото време испанецът не успяваше по никакъв начин да се противопостави на началния удар на съперника си. При 4:4 световният номер 6 успя да пробие и след това да затвори сета, с което да прати мача в решителна пета част.

В нея до 5:5 и двамата бяха перфектни на сервис. Циципас обаче успя да пробие Матадора на 0 и да сервира за спечелване на мача. Испанецът със сетни сили успя да спаси два мачбола и дори да стигне до възможност за пробив. При третия си мачбол обаче Циципас успя и вдигна победоносно ръце.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ръст на цените на олиото и месото

Има ръст на цените на олиото и месото, съобщи пред БНТ Владимир Иванов – председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. 2020 година беше лоша и има поскъпване с 30% на цената на олиото спрямо миналата година. При месото след чумата от нива между 6-7 лв. се премести […]