Челси и Астън Вила заплетоха класирането във Висшата лига (ВИДЕО)

NetNews

Челси не успя да спечели домакинството си на Астън Вила в двубоя между двата тима от 16-ия кръг на английската Висша лига. Срещата на стадион "Стамфорд Бридж" завърши при резултат 1:1. Точен за домакините беше Жиру, а за гостуващия състав се разписа Ел Гази.

Съседите в класирането имат по 26 точки, но бирмингамци са една от приятните изненади през кампанията и имат два мача по-малко от столичани. "Сините" спечелиха предишните си шест мача във всички турнири срещу този съперник, но тази вечер нямаха подобна успеваемост.

Астън Вила победи в пет от последните си шест гостувания в първенството, но също днес не продължи поредицата си. Челси остава без поражение в последните си седем мача на собствен стадион. В състава на домакините отсъстващ бе Зиеш, а в тима на гостите на разположение не бяха Баркли, Минг, Уесли, Трезеге и Лансбъри.

Първото полувреме започна с масиран натиск на домакините. Те опитаха да притиснат опонентите си в собствената им половина.

Следваха центрирания по фланговете и директни атаки с малко подавания, но този по-директен подход не се оказа съвсем печеливш за домакините.

На свой ред бирмингамци пробваха да застрашат Менди многократно, с изстрели от всевъзможна дистанция. Почти всяка атака на отбора приключваше с удар по посока вратата на столичани. Успеваемостта на тима обаче не беше добра.

Сред най-често фаулираните футболисти на терена бе Грийлиш, като най-сериозен отпор той срещна от Канте.

Жиру на няколко пъти имаше възможност да застраши вратаря на съперника, но късметът не беше на негова страна.

Със сериозен пропуск се отчете и Пулишич, който не успя да се разпише от изгодна позиция в средата на полувремето. След това той извърши и опасно нарушение срещу Кеш. Наложи се намеса на медицинския екип, след като играчът на Вила бе изритан в главата. Все пак се оказа, че той е в състояние да продължи участието си в мача.

В 34-ата минута поредното центриране към Жиру този път бе отиграно брилянтно от нападателя, който с плонж запрати кълбото в мрежата за 1:0, по-скоро заслужено, с оглед показаното от двата отбора до този момент.

Астън Вила направи няколко опита да се върне в резултата преди почивката, но шут на Траоре се спря в тялото на бранител на Челси, въпреки че топката се бе насочила застрашително към целта.

Само 5 минути след почивката центриране пред Менди намери защитата на домакините неподготвена и Ел Гази стреля прецизно, вкарвайки топката в мрежата за 1:1. Кълбото премина между краката на вратаря на столичани.

Франк Лампард не желаеше да се примири с равенството, като поетапно засили атаката си, включвайки в състава Хаверц и Вернер.

Последният се отчете с два силни изстрела, но не и с попадение на сметката си.

Вила отговори с по-предпазливи промени, макар и целящи по-скоро подкрепата на наличните футболисти в средата на терена, натоварени с по-дефанзивни функции.

Така или иначе нова промяна в резултата нямаше и пореден двубой, който феновете очакваха във Висшата лига с голям интерес, приключи при резултат 1:1.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Диетата на Антъни Джошуа

Антъни Олуафеми Олашени Джошуа, OBE е британски аматьорски и професионален боксьор. Той е двукратен световен шампион в тежка категория във версии Международната боксова федерация, Световната боксова асоциация и Световната боксова организация в тежка категория. Преди това е завоювал титлите на Великобритания и Британската общност в тежка категория. Наскоро той имаше […]