Челси се възползва от грешката на Ливърпул и спечели директната битка с Уест Хам

NetNews

Челси спечели с 1:0 директната битка с Уест Хам и направи сериозна заявка за четвъртото място в Премиър лийг, възползвайки се максимално от грешната стъпка на Ливърпул по-рано днес. Тимът на Томас Тухел вече има три точки аванс пред "чуковете" и четири пред мърсисайдци, като до края на сезона трите отбора имат по пет мача за първенството. "Сините" изиграха силно първо полувреме и поведоха с гол на Тимо Вернер две минута преди почивката. През втората част Уест Хам опита да обърне развоя, но отново Челси имаше по-добрите положения. Девет минути преди края селекцията на Дейвид Мойс остана с човек по-малко, след като Фабиан Балбуена получи директен червен картон. Така "сините" постигнаха много важен успех преди гостуването на Реал Мадрид от полуфиналите на ШЛ. За Уест Хам пък това бе второ поредно поражение.

Уест Хам бе без наказания бранител Крейг Доусън, а Бен Джонсън седна на пейката. Фабиан Балбуена и Райън Фредерикс стартираха вместо тях.

Томас Тухел направи цели шест промени в сравнение с равенството с Брайтън през седмицата. Менди, Тиаго Силва, Бен Чилуел, Сесар Аспиликуета, Н'Голо Канте и Тимо Вернер започнаха.

Челси пое контрола от самото начало и имаше огромно предимство във владеенето на топката. Още в четвъртата минута Маунт намери Вернер около точката за дузпата, но ударът на германеца премина над напречната греда. В десетата самият Маунт се освободи добре от Сучек и стреля, но Фабински спаси. Малко след това стражът на "чуковете" отрази и точен шут на Пулишич, в който обаче липсваше.

Челси владееше топката в близо 80% от времето до 30-ата минута, а Уест Хам се защитаваше и правеше плахи опити за контраатаки, като разчиташе и на статични положения. Именно при едно такова в 37-ата минута Аспиликуета за малко не си отбеляза автогол в опита да изчисти топката, която докосна и ръката му. Ситуацията бе прегледана и от ВАР, но дузпа не бе отсъдена, тъй като ръката на бранителя бе до тялото му.

В последните 15-ина минути на първата част Уест Хам заигра доста по-добре и много по-често действията се развиваха в половината на сините. Точно в този момент обаче Челси нанесе своя удар. Вернер се пребори много добре за топката с Огбона, след което пусна към Пулишич, който продължи към Чилуел. Английският национал центрира по земя в наказателното поле, а Вернер засече от няколко метра, слагайки край на головата си суша. Това е първи гол за него от 15 февруари.

В 55-ата минута Маунт отправи страхотен изстрел от 25 метра. Фабиански изби, а Вернер направи добавка, но не успя да намери опразнената врата, пращайки топката встрани от далечната греда. Двата отбора обаче си размениха ролите от първото полувреме и в началото на втората част Уест Хам атакуваше, а Челси чакаше шансове за контраатака.

Менди направи две спасявания, които бяха лесни за него, а в 60-ата минута удар на Лингард от границата на наказателното поле, профуча встрани от далечната греда.

В 63-тата минута Фабиански отново изби хубав изстрел от далечна дистанция на Маунт. Челси поизнеса играта в тези минути и малко след това стражът на "чуковете" за пореден път трябваше да се намесва блестящо, като този път изби силен удар в близкия ъгъл, отправен от Вернер.

Девет минути преди края Балбуена получи директен червен картон, след като при единоборство с Чилуел първо изчисти топката, но след това лошо влезе с бутоните в крака на съперника. ВАР посъветва Крис Кавана да изгледа повторение на монитора, след което главният рефер взе своето решение. С човек по-малко Уест Хам не успя да наложи сериозен натиск. В добавеното време Тами Ейбрахам пропусна сериозна възможност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Берое си гарантира място в Топ 6 след точка на "Огоста"

Отборите на Монтана и Берое не се победиха в последния си мач за редовния сезон в efbet Лига. Равенството 1:1 на "Огоста" имаше далеч по-важно значение за гостите, които си гарантираха участие в плейофната първа шестица. Днес заралии бяха водени от новия си треньор Петър Колев, но не успяха да […]