Челси спечели и реванша с Атлетико Мадрид и е на четвъртфинал

NetNews

Челси срази Атлетико с 2:0 на "Стамфорд Бридж" в реванш от осминафиналите на Шампионската лига и с общ резултат 3:0 се класира за следващата фаза на турнира. "Сините" бяха спечелили с 1:0 в румънската столица Букурещ заради рестрикциите в Испания заради пандемията от коронавирус, а днес победиха с голове на Хаким Зиеш (34) и Емерсон (90+4).

Челси води с 2:0 срещу Атлетико Мадрид в осминафиналния мач реванш от Шампионска лига на „Стамфорд Бридж“. Първият мач, който се играе на неутрален терен в Букурещ бе спечелен от лондончани с 1:0.

Футболистите на Атлетико Мадрид имаха претенции за дузпа в 26-ата минута. Луис Суарес се опита да комбинира с Яник Караско, но топката бе пресечена от Сесар Аспиликуета, който я върна слабо към Едуар Менди. Караско се опита да преследва топката, но Аспиликуета застана на пътя му, а и използва ръката си, за да го спре. Белгиецът падна в наказателното поле на Челси, но съдията Даниеле Орсато прецени, че няма основание да свири дузпа за Атлетико Мадрид.

Челси поведе с 1:0 в 34-ата минута. "Сините" организираха отлична контраатака. Рийс Джеймс изби топката към Кай Хаверц, който продължи към Тимо Вернер. Вернер проби по левия фланг, след което центрира в наказателното поле на Атлетико Мадрид, където Хаким Зиеш бе оставен непокрит и прокара топката между краката на Ян Облак, пращайки топката във вратата му.

Жоао Феликс стреля от дъгата на наказателното поле на Челси в 39-ата минута, топката рикошира в крака на Н'Голо Канте и попадна в ръцете на Едуар Менди. Челси организира много опасна контраатака в 48-ата минута. Тимо Вернер получи хубав извеждащ пас и нахлу в наказателното поле на Атлетико, след което стреля, но Ян Облак се намеси и спаси.

Антонио Рюдигер отправи много мощен удар в 53-ата минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Ян Облак. Тимо Вернер направи добър пробив в 62-ата минута, но завършващият удар бе разочароващ в аут. Марио Ермосо допусна много груба грешка в 73-ата минута. Той изчисти топката в краката на Кай Хаверц, който не успя да реагира достатъчно бързо, а това позволи на Хосе Хименес да се намеси и да изрита топката извън наказателното поле на Атлетико Мадрид.

Пред Жоао Феликс се откри добра възможност в 80-ата минута. Португалецът получи топката в наказателното поле на Челси и стреля, но топката рикошира в Сесар Аспиликуета и излезе в корнер.

Атлетико Мадрид остана с човек по-малко в 81-ата минута, след като Стефан Савич удари Антонио Рюдигер преди изпълнението на ъглов удар пред вратата на Едуар Менди. Черногорският защитник бе изгонен с директен червен картон.

Челси организира добра атака в 84-ата минута. Матео Ковачич подаде към Калъм Хъдсън-Одой, който стреля, но право в ръцете на Ян Облак. Маркос Йоренте задържа топката в очертанията на терена в 90-ата минута, стреляйки от малък ъгъл, а Едуар Менди не беше убедителен в избиването и прати топката на пътя на Муса Дембеле, който стреля, но в аут.

Атлетико Мадрид направи много сериозен пропуск във втората минута на добавеното време на мача. Жоао Феликс получи топката в наказателното поле на Челси, където финтира Курт Зума и Сесар Аспиликуета, след което стреля, но Едуар Менди спаси, избивайки в корнер.

Челси вкара втори гол в четвъртата минута от добавеното време на мача. "Сините" организираха контраатака, при която Кристиан Пулишич подаде към Емерсон, който бе сам срещу Ян Облак и не пропусна да вкара.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Байерн Мюнхен не срещна затруднения и в реванша с Лацио

Световният и европейски клубен първенец Байерн надви Лацио с 2:1 в реванш от осминафиналите на Шампионска лига и с общ резултат 6:2 продължава в следващата фаза. Баварците бяха спечелили с 4:1 в Рим и мачът на "Алианц Арена" премина на ниско обороти. Резервният вратар на домакините Александър Нюбел получи шанс […]