Читателите на ФАКТИ викат за Италия на UEFA EURO 2020

NetNews

Читателите на ФАКТИ смятат, че Италия ще спечели Европейското първенство по футбол, което се провежда това лято с година закъснение заради коронавируса.

Резултатите от анкетата на нашия сайт „Кой отбор ще спечели Европейското първенство по футбол?” показват, че Италия събира най-голям процент симпатизанти. 34% от читателите на ФАКТИ до момента са гласували за „Скуадра адзура”, която записа три победи в групата си и в събота ще се изправи срещу Австрия на осминафиналите. На второ място като фаворит за титлата читателите са поставили Германия (25%). На трето място е Франция с 15%, следвана от Белгия с 10%. Близо шест хиляди души са гласували в анкетата.

Настоящото Европейско първенство е първото в историята, което се провежда не на територията на една или две съседни държави, а на 11 стадиона в 11 града. Финалът на турнира ще се изиграе на 11 юли и ще съвпадне с провеждането на парламентарните избори в България. Последният победител на Европейското първенство е Португалия, която би Франция през 2016 година. ФАКТИ следи всичко най-интересно и важно от Европейското първенство по футбол, за да информира първи своите многобройни читатели.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Транспортният министър сезира ЕК за тапите по границите

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров изпрати писмо до еврокомисаря по транспорта Адина Валян. В писмото се посочва, че въпреки общите усилия за реализиране на Зелените коридори при преминаване се наблюдават тревожни ситуации на някои гранични контролно-пропускателни пунктове в рамките на ЕС, включително между България и Румъния. […]