Шефовете на футбола в Англия променят правилата, за да няма нов опит за Суперлига

NetNews

Ръководството на английската Висша лига е подготвило промяна в правилника, за да избегнат нов случай като опита за създаване на Суперлига.

Според предвидените промени всички собственици на клубове от елита ще трябва да сложат подписа си под документ, наречен Харта на собствениците. С подписването му те ще се съгласят на спазването на "основните принципи на Висшата лига". При нарушаване на споразумението ще бъдат налагани строги санкции.

All owners of Premier League clubs will have to sign up to the new rule.

— BBC Sport (@BBCSport) May 3, 2021

"Не може да се позволява действията на няколко клуба да създават подобно разделение и такъв разрив. Решени сме да установим истината за това, което се случи, и отговорните за това да понесат последствия за решенията и действията си. Събитията от последните две седмици оспориха основите на английския футбол", се казва в изявлението на Премиър Лийг.

От Висшата лига добавят, че действат със съдействието на Футболната асоциация на Англия, както и, че ще се консултират с фенове и държавните власти. Те ще търсят и подкрепата на правителството, за да може да бъде гласувано законодателство, което ще пази футболната пирамида и принципите на спорта.

Междувременно от ФА обявиха, че започват официално разследване на създаването на Суперлигата. В тяхната позиция има разбиране към футболните фенове, но и критики към проявите на насилие от страна на привържениците на Манчестър Юнайтед на протеста срещу собствениците на клуба.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Още ваксини пристигат утре

Утре, 04 май, в 09:30 ч., в България ще пристигнат още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер/Бионтех, съобщиха от министерството на здравеопазването. Събитието ще се състои на адрес: ул. „Мария Атанасова“ №5, зад сградата на Ръководство на въздушното движение (РВД). Медиите ще имат възможност да заснемат пристигането […]