UEFA EURO 2020: Германия бе на минути от отпадане, но в крайна сметка е на осминафинал

NetNews

Германия и Унгария завършиха наравно 2:2 в последен мач от група "F" на Европейското първенство. Двубоят на "Алианц Арена" предложи много емоции, като тимът на Льов на два пъти изоставаше в резултата, но в последните минути успя да изравни и да си осигури класиране в елиминациите. Адам Шалай откри в 10-ата минута, Кай Хаверц изравни в средата на второто полувреме, но в следващата атака Шафер отново изведе Унгария напред. Малко преди края Леон Горецка изравни с мощен удар.

Бундестимът започна по-активно и атакуващо, но беше изненадан още в 10-ата минута при многоходова атака на Унгария. Топката бе центрирана в полето на Нойер, където Шалай изскочи между бранителите и реализира с глава.

Хумелс можеше да изравни малко по-късно, но ударът му с глава срещна напречната греда. Веднага след това положение германският бранител свали топката за Гинтер в наказателното поле, но ударът му бе избит зрелищно от Гулаши.

Под проливния дъжд в Мюнхен домакините не успяха да създадат нови опасности през първата част.

Германия успя да стигне до изравняване в 64-ата минута. Кимих центрира остро от пряк свободен удар. Гулачи се размина с топката, която Хумелс насочи към вратата. Хаверц успя да изпревари Него и прати топката във вратата.

Радостта им обаче трая само 3 минути. Кошмарна грешка в отбраната на Германия позволи на Адам Шалай да изведе Шафер, който бе изпуснат от Сане. Халфът с глава преодоля Нойер за 2:1 за Унгария.

В 84-ата минута Германия постигна своето! След няколко избити удара, топката попадна на крака на Горецка, който с мощен изстрел простреля Гулаши за 2:2.

До края на двубоя Германия контролираше събитията не позволи на унгарците да застрашат вратата. Равенството устройваше Бундестима и той го постигна, но сега те ще трябва да се изправят срещу Англия на осминафиналите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

UEFA EURO 2020: Франция и Португалия не се победиха в луд мач

Франция и Португалия направиха истинско зрелище в последен мач от група "F" на Евро 2020. "Петлите" и "мореплавателите" завършиха 2:2 на "Ференц Пушкаш Арена" в Будапеща. След три дузпи, обрат и изравняване, Франция спечели "групата на смъртта", следвана от Германия, Португалия и Унгария. Мачът започна обещаващо с офанзивна игра от […]