UEFA EURO 2020: Испания се позабавлява срещу Словакия и успя да се класира на осминафиналите

NetNews

Испания победи Словакия с 5:0 в последен двубой от груповата фаза на група Е от Евро 2020 на "Ла Картуха" в Севиля.

Испанците бяха пълни господари на терена през първата част и след два пропуска в началото получиха дузпа за фаул срещу Коке в наказателното поле. Зад топката застана неубедителният от началото на първенството Алваро Мората, който пропусна от бялата точка.

В следващия четвърт час "Ла Фурия" пропусна още две положения, при които Дубравка спаси удари на Мората. Именно вратарят на Словакия обаче се превърна в грешник в 30-ата минута, когато не успя да изчисти падаща към вратата му след удар в напречната греда топка и я заби в мрежата за 1:0. В продължението на първата част Аймерик Лапорт удвои резултата с глава (2:0) с първия си гол за Испания.

Втората част започна вихрено и Испания вкара три гола в рамките на четвърт час. Пабли Сарабия се разписа за 3:0 от няколко метра в 56-ата минута, десет по-късно резервата Феран Торес направи 4:0, а пет след това Юрай Куцка си вкара автогол за 5:0.

Въпреки успеха на "Ла Фурия Роха" те останаха втори в групата си след победата на Швеция над Полша с 3:2. Това означава, че момчетата на Луис Енрике ще играят на осминафинала срещу Хърватия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

UEFA EURO 2020: Швеция би шута на Полша от първенството и спечели групата си

Швеция победи Полша с 3:2 на "Газпром Арена" в Санкт Петербург в последен двубой от група Е на Евро 2020. Мачът започна с "гол от съблекалнята" за шведите, които откриха резултата още във втората минута. Емил Форсберг се възползва от контраатака и насочи топката в обратния ъгъл за 1:0. Полша […]