UEFA EURO 2020: УЕФА осъди проявите на расизъм срещу Санчо, Рашфорд и Сака

NetNews

УЕФА осъжда проявите на расизъм в социалните мрежи след загубата на Англия с дузпи срещу Италия на финала на Европейското първенство.

Снощи на финала на Евро 2020 Италия победи Англия на "Уембли" след изпълнение на дузпи, след като редовното време и продълженията завършиха 1:1. Тъмнокожите Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака изпуснаха последните три дузпи за Англия и това отприщи вълна от недоволство в социалните мрежи.

УЕФА категорично осъжда отвратителните расистки обиди към няколко футболисти на Англия в социалните мрежи след финала на Евро 2020, които нямат място във футбола или обществото. Подкрепяме играчите и призоваваме Футболната асоциация към най-суровите наказания", се казва в изявление на УЕФА. По-рано Футболната асоциация и британският премиер Борис Джонсън осъдиха расистките обиди срещу играчите на Англия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Търсят извънземен артефакт в Хеопсовата пирамида

Директорът на Международния информационен център за уфологични изследвания Валерий Уваров смята, че египетското министерство на древността и спецслужбите на САЩ няма да позволят на света да научи истината за находките в Хеопсовата пирамида, съобщава БЛИЦ. По-рано международен екип от учени обяви намеренията си да изследва известната древна структура с помощта […]