UEFA EURO 2020 Фантастичен старт за Словакия

NetNews

Словакия победи Полша в мач от група "Е" на Евро 2020. Селекцията на Щефан Таркович се наложи с 2:1 на "Газпром Арена".

Словаците първи поведоха чрез автогол на Шчесни, а в началото на втората част резултатът бе изравнен от Линети. В 69-ата минута Шкриняр донесе успеха за Словакия. "Дружина полска" завърши мача с човек по-малко след като Криховяк бе изгонен с втори жълт картон в 60-ата минута.

След този мач, който бе и първи в групата, Словакия логично води в класирането. Малко по-късно Испания се изправя срещу Швеция.

Срещата започна доста динамично. До 10-ата минута "Дружина полска" владееше инициативата като притежанието на топката бе 80% на 20% в тяхна полза.

В 14-ата минута, Дуда влезе навътре, стреля от около 20 метра. Топката мина на сантиметри от страничната греда.

В 18-ата минута се стигна до първото попадение. Мак получи на лявото крило, навърза двама защитници, стреля от малък ъгъл, топката се удари в гредата, след това в гърба на вратаря и влезе за 0:1. Това бе автогол на сметката на Шчесни.

До края на полувремето, поляците владееха инициативата и натискаха, но до попадение така и не стигнаха.

В началото на втората част, "дружина полска" се върна в мача. Стогна се до хубава комбинация, Рибус подаде към Линети, който от няколко метра с отличен удар по земя в средата на мрежата отбеляза за 1:1.

В 61-ата минута Полша получи удар след като Криховяк бе изгонен с втори жълт картон.

В 69-ата минута след центриране от корнер, Шкриняр овладя топката и от 13 метра стреля в долния десен ъгъл за 1:2.

До края на мача Полша опита да отвърне на удара, но така и не успя да създаде чисто голово положение. Голямата звезда Роберт Левандовски на два пъти бе близо до попадение, но така и не сполучи.

В следващите мачове, Полша се изправя срещу Испания, а Словакия срещу Швеция.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

7000 страници тайни документи: лъжите на САЩ за Виетнам

Години наред американското правителство е лъгало собствения си народ за хода и целите на Виетнамската война, за жертвите в тази касапница. Истината излиза наяве с "Пентагон пейпърс" – над 7000 страници тайни документи. Без фотокопирната машина, която по онова време все още е сравнително нова технология, този скандал едва ли […]