UEFA EURO 2020: Франция и Португалия не се победиха в луд мач

NetNews

Франция и Португалия направиха истинско зрелище в последен мач от група "F" на Евро 2020. "Петлите" и "мореплавателите" завършиха 2:2 на "Ференц Пушкаш Арена" в Будапеща. След три дузпи, обрат и изравняване, Франция спечели "групата на смъртта", следвана от Германия, Португалия и Унгария.

Мачът започна обещаващо с офанзивна игра от двата отбора. В 16-ата минута дойде първото чисто положение. Тогава Килиан Мбапе изскочи сам срещу вратаря, изпреварвайки Пепе и стреля, но вратарят спаси.

В 26-ата минута стана интересно. Моутиньо изпълни фаул, в наказателното поле се стигна до сериозен въздушен сблъсък между Лорис и Перейра и съдията не се поколеба да отсъди дузпа за португалците. VAR асистентите потвърдиха решението. Зад бялата точка застана Кристиано Роналдо, който беше безпогрешен.

В самия край на полувремето се стигна до дузпа и за "петлите". Мбапе и Семедо се сблъскаха в наказателното поле, а главният съдия бе категоричен, въпреки че положението бе дискусионно. Карим Бензема изпълни точно за 1:1.

Още в 47-ата минута, нападателят на Франция Карим Бензема навлезе в наказателното поле, сам срещу вратаря, стреляйки от малък ъгъл отбеляза. Първоначално реферът отмени попадението, но след намесата на VAR, то бе признато – 1:2.

При този развой, "мореплавателите" отпадаха от надпреварата, заемайки 4-ото място във временното класиране.

В 58-ата минута обаче, нещата отново се обърнаха. Роналдо центрира в наказателното поле, топката се отби в ръката на Жул Кунде и съдията не се поколеба отново да покаже бялата точка. Зад нея застана отново Роналдо, който не трепна и за миг и бе точен за 2:2.

Последваха минути на надиграване. Иберийците показаха, че няма да се предадат и за миг и ще се борят със зъби и нокти за продължаването си напред и защитаването на титлата си.

До края на мача не се стигна до чисти положения и така двата тима продължават напред.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изповед: Мъж ми отказа секс, защото съм ваксинирана

"Чували ли сте поговорката “Човек и добре да живее, понякога стига до приложение за запознанства”. Истината е, че две от най-сериозните връзки в живота ми са произтекли точно от онлайн пространството, но трябва да призная, че понякога се изисква доста работа и водене на едни и същи безсмислени разговори." споделя […]