Става още по-студено

NetNews

Днес времето ще бъде още по-студено, съобщи БНТ. В цялата страна е в сила предупреждение от първа степен за много ниски температури, на повечето места и максималните ще са отрицателни.

Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в София, след минус 8° тази сутрин, утре ще бъде минус 10°. Максималните – от минус 4° до +1°.

Облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и по-късно след обяд в Югозападна България ще завали сняг. Северозападният вятър ще отслабне, само в Дунавската равнина и в Източна България ще остане до умерен.

Студено ще се задържи времето в планините. Ще духа умерен северозападен вятър, който в повечето райони постепенно ще отслабва. По високите и открити части ще остане силен, с посока запад. Температурите по най-високите върхове ще паднат до минус 14°

В планинските курорти – от минус 10° на Алеко, минус 7-8° в Боровец и Пампорово до минус 4° в Банско. Облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг. Опасността от лавини извън ски зоните в курортите остава много висока.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Акад. Лъчезар Трайков: Вирусът ще е тук дълго, да свикнем с маските

Не е неочаквана новина, че вирусът може да влезе в мозъчната тъкан. За нас е важно колко често може да се случи това, каза акад. Лъчезар Трайков по bTV, цитиран от Епицентър.бг. Процентът, при които дикретно потвърждение за произвеждане на антитела в мозъка е много малък. За нас невролозите няма […]