Стана ясно защо арестуваха бившия депутат на ГЕРБ в Бургас

NetNews

Районна прокуратура-Бургас наблюдава досъдебно производство, по което се провежда разследване за умишлено извършен палеж на лек автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на институцията след показния арест на бившия депутат от ГЕРБ Иван Вълков по-рано днес.

По данни на районната прокуратура, престъплението е осъществено на 25.04.2022 г. в Бургас. То е квалифицирано по чл.330, ал.1 от НК.

Установено е, че превозното средство е запалено в тревна площ между бл.32 и бл.33 в ж.к. „Изгрев“. По досъдебното производство са проведени огледи и разпити на свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания. Предстои да бъдат назначени експертизи.

При събиране на достатъчно доказателства към наказателна отговорност ще бъде привлечено конкретно лице, уведомяват още от държавното обвинение.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Windows 11 вече се продава на диск, нужно ли е?

Microsoft представи Windows 11 в края на месец юни миналата година и започна да разпространява нейни копия няколко месеца по-късно. До момента те бяха достъпни от сайта на Microsoft или чрез закупуването на устройство с предварително инсталирана операционна система. Сега вече има нов начин това да се случи, след като […]