Станчо Ставрев от „Изправи се! Мутри вън“ в „Референдум по БНТ: Да не допуснем да има мизерстващи хора

NetNews

Водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън“ в Ямбол Станчо Ставрев участва в политически дебат в новото студиото на предаването „Референдум“ по БНТ. Темата на диспута бе за икономическите мерки, за доходите на хората, за социалните механизми и за съдебната реформа.

Една от основните цели на Изправи се.БГ е да не допуснем в България да има бедстващи и мизерстващи възрастни хора и млади семейства, каза Ставрев. Според него, пътят към това минава през пакет от мерки и преизчисляване на пенсиите. През гарантиране на минимална пенсия от 369 лева – толкова, колко е прага на бедност. Цинизъм е държавата да е нехайна към тези, които са дали труда и ума си за нашето настояще и да ги остави да бедстват с мизерни пенсии, каза още Станчо Ставрев. Той посочи, че е необходима и целенасочена политика за увеличаване на доходите на работещите хора с гарантирано минимално трудово възнаграждение от 1000 лева. Защото по време на криза по – важни от магистралите са социалната закрила и сигурността на хората!

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БНТ подписа меморандум за разбирателство с Македонското радио и телевизия

Българската национална телевизия (БНТ) подписа Меморандум за разбирателство и сътрудничество с Македонското радио и телевизия (МРТ). Визитата е по покана на българската страна и цели да засили двустранните отношения и обмен на съдържание между двата обществени оператора, съобщиха от пресцентъра на БНТ. Споразумението беше подписано от генералните директори на двете […]