Стартират акции за пръскане срещу кърлежи

NetNews

От 12-ти април, със затопляне на времето започват първите обработки на зелените площи срещу кърлежи. Направена е организация и фирмите, ангажирани с дейността в София, ще извършват обработки на зелените площи, като третирането трябва да се изпълнява само при сухо време, пише БГНЕС.

В понеделник сутринта ще се работи на зелените площи в Южен парк – втора и трета част, градина „Славейкови дъбове“, градина „Папа Йоан Павел Втори“ и др. Ще се обработват и зелени площи покрай транспортни обекти като Южната дъга на Околовръстен път, бул. „Сливница“, бул. „Опълченска“ и др. Обработките се извършват рано сутрин до 10.00 часа при благоприятни климатични условия.

Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ. Дейностите се контролират и от дирекция „Зелена система“ и районните администрации. Обработените терени трябва да се означат от фирмите изпълнители с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител.

График за изпълнение на обработките се публикува на интернет страницата на Столична община и в районните администрации. Гражданите могат да подават сигнали към районните администрации. При установяване на необходимост ще се маркират рискови места и ще се подават за допълнителни третирания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откриха признаци на „петия елемент“

Неизвестна за науката "пета" сила е открита в САЩ по време на експеримента Muon g-2, проведен в лабораторията на град Батавия близо до Чикаго, Илинойс. Британският съвет за научно и технологично оборудване обяви, че експерименталните резултати частично потвърждават съществуването на неизвестна досега субатомна частица или нова сила. Изпитанието е проведено […]