Стела Николова: Децата ни имат право на друго управление, освен това от джипката

NetNews

Съдебната реформа е крайъгълният камък, около който трябва да се съсредоточим, и тя да бъде приоритет за следващото управление на държавата. Това заяви пред Дарик кандидатът за депутат на „Демократична България” във Варна Стела Николова, според която прокуратурата трябва да бъде изцяло реформирана. Стела Николова е гражданска квота и трета в листата на коалицията с №11 в интегралната бюлетина.

„Прокуратурата не трябва да бъде устроена по сталински, а по друг модел. Иван Гешев се е съсредоточил върху битовата престъпност и крадците на суджуци и домашна ракия. По-важна е бясната корупция, тъй като 10 млрд. лева заминават в корупционни чекмеджета, шкафчета и трезори. Гешев не иска да забележи това, а се занимава с фалшиви банкноти за партита и с шпиони на ниско ниво, което отстрани изглежда изключително нелепо. За разкриването на руските шпиони сме работили с партньорски служби, което означава, че нашето разузнаване не е успяло да се справи само. Съдебната реформа е крайъгълният камък, около който трябва да се съсредоточим. Моралът трябва да бъде изведен на преден план. Лобистките закони трябва да бъдат поправени. Трябва да се обърне внимание на Закона за устройство на териториите, защото проблемите на околната среда все повече вълнуват хората и те все по-често обръщат внимание в каква среда живеем, какъв въздух дишаме и каква вода пием. Пътищата не могат да бъдат държавна кауза. ЕС предвижда за България 50 млрд. лева за следващите 4 години и ако ги използваме само да строим пътища, ще изостанем от други европейски страни”, казва Стела Николова.

През последната година Николова е изпратила 7 сигнала в прокуратурата, които по думите ѝ са били изпратени в кошчето за отпадъци.

„При хората на ниско ниво в прокуратурата и следствието виждам желание да си свършат работата, но на по-високо ниво тяхната работа също отива в кошчето. Трябва да променим държавата от високо към ниско”, отбелязва тя, а след това добавя, че: "Децата ни имат право на друго управление, освен това от джипката".

Според Николова, която е общински съветник, в местния парламент във Варна липсва диалог между мнозинството и опозицията.

„Като общински съветник видях как администрацията не работи за гражданите и се опитва се угоди на корпоративните играчи. Заради изграждането на паркинги изчезват междублоковите зелени пространства и Варна се превръща в сивичък град”, коментира варненката.

За Варна е изключително важно да има втори мост и бъдещите депутати от морския град трябва да работят за проекта, казва още Стела Николова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Това са изгонените от България руски дипломати

Офицерите от руското външно разузнаване Александър Зинкин и Максим Рибкин получавали документи с гриф "НАТО: секретно". Има оперативни данни за чести срещи на техните съпруги Елена Зинкина и Евгения Софронова със съпругата на Иван Илиев, т.нар. резидент, научи БНТ. Максим Рибкин е първи секретар в посолството на Руската федерация и […]