Стелтинг – новото престъпление в секса

NetNews

В днешно време има все повече научни изследвания за сексуалните проблеми, които изобилстват с всяка година. Един от тях е стелтингът – ужасна практика, която може да изложи живота на жената на риск.

Стелтингът (stealthing – „тихомълком“ или „крадешком“ на англ.) е термин, който се използва, когато мъжът тайно сваля презерватива по време на полов акт. С други думи, без партньорката му да знае. Ако и двамата участници са се съгласили да правят секс с кондом, но мъжът го премахва в даден момент, без гласно да заяви това, тогава той извършва престъпление, пише trafficnews.bg.

Александра Бродски, престижен адвокат, провежда проучване по тази тема. То е публикувано в Columbia Journal of Gender and Law и вдига тревога, привличайки вниманието по темата. Намерението на Бродски е да повиши осведомеността за тази опасна практика и да се застъпи за създаването на нови закони, които да я регулират. Когато това проучване на адвокат Бродски е публикувано, много жени се идентифицирали като жертви на партньорите си.

Какви са опасностите от стелтинга?

Повечето мъже, които правят това, са млади, но това не бива да се приема като лекомислено или нещо, което може да се оправдае. Адвокат Бродски провежда кампания, която да окачестви стелтинга като вид изнасилване. Това е така, защото жената не дава съгласието си за този нюанс на правене на секс. Именно заради това неоторизираното от нея сваляне на презерватив, се счита за нарушение на нейните права и я излага на много опасности. Стелтингът вече е класифициран като вид изнасилване в Калифорния и в Уисконсин.

В Германия тази практика стана добре известна след като клип със стелтинг стана популярен в социалните мрежи. Извършителят е осъден на почти година затвор и трябва да плати голяма сума на жертвата.

Този процес беше крайъгълен камък в борбата за правата на жените, особено техните сексуални права. Въпреки че тази практика се среща при сексуални отношения между хетеросексуални двойки, тя може да се случи и при хомосексуални двойки. Експертите смятат, че мъжете решават да приложат стелтинг по различни причини.

Някои момчета твърдят, че изпитват по-голямо удоволствие, когато не използват презерватив. Други господа пък заявяват, че премахването на презерватива, без партньорът им да забележи, е вълнуващо предизвикателство за тях. Трети споделят, че го правят, защото искат да забременят половинката си, без да вземат предвид нейното мнение по въпроса. Следователно дори ако сексуалните отношения са по взаимно съгласие, ако мъжът изпълнява практиката стелтинг, той извършва вид сексуално насилие. Това произтича от факта, че макар и двамата партньори да са се съгласили с определени условия, мъжът не успява да ги спази. Това е така, защото жертвата вярва, че прави безопасен секс, когато всъщност не е така.

Истинските опасности от стелтинга

Тази практика е наистина опасна, тъй като жената може да има нежелана бременност или да се зарази с полово предавани болести, като сифилис, гонорея или ХИВ. Това обаче не са единствените рискове. Жертвата на този тип сексуално насилие трябва да се справи и с други психологически аспекти. Законите на различните държави могат да разглеждат тази практика като вид злоупотреба или изнасилване, дори думата стелтинг да не се използва, за да опише стореното от мъжа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

25 април 1792 г. Ражда се Марсилезата

На 25 април 1792 г. французинът Клод-Жозеф Роже дьо Лил съчинява музиката и текста на Марсилезата. Песента е химн на Франция от 1795 г. Тя е написана от Клод – Жозеф Роже дьо Лил в нощта на 25 срещу 26 април 1792 година, след като Австрия обявява война на Франция. […]