Стефан Цанев: Никой не носи маска, защото на никой не му пука за другите

NetNews

"Обидно е да те хване заразна болест, заради нейната масовост. Този вирус ме потиска много. Успях да се ваксинирам, но се боя, че навсякъде, където пипна има нещо, а това ограничава свободата ми". С тези думи започна участеито си в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Стефан Цанев, писател, поет и драматург.

Според него да се говори за това от сутрин до вечер нанася повече вреда от самия вирус. А коронавирусът е биооръжие, независимо кой го сервира.

"Ние сме в състояние на биологична война. Вирусът започва да изопачава нашата същност. Напоследък надделява личният интерес над съдбата на другите", смята Цанев.

"Никой не носи маска, защото на никой не му пука за другите. Свободният човек не цени свободата. Българският народ най-достойно се е държал по време на робството, родил е най-хубавите хора – възрожденците. Сега кой може да даде имот и живот за кауза, за която няма полза?", попита риторично поетът.

Той подготвя пиесата „Убийството на Богородица“ – за това какво се случи по време на прехода.

"Докато народът викаше „Да живее демокрацията“, няколко стотин души успяха да присвоят създаденото от народа за половин век, народът остана измамен, пречупи се духът на българина, почувства се глупак с пръст в устата. Да излезе ще бъде много трудно", коментира той.

По думите му най-страшно е когато се краде законно.

В пиесата „Плач на ангел“ – моноспектакъл на Христо Мутафчиев, драматургът излага вижданията си за днешната реалност.

"Трябва да търсим съкровището, скрито вътре в нас. Когато прости хора управляват държавата, демокрацията се превръща в простокрация", заяви Цанев.

Писателят смята, че политиците не владеят словото, не са оратори, иначе ще има спечелил и без партия. Затова и думите им имат обратен ефект. А ако Бойко Борисов спечели изборите, ще го дължи на думите на президента.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манчестър Сити се съвзе от загубата от Юнайтед с разгром срещу Саутхемптън

Лидерът Манчестър Сити бързо се съвзе след загубата от Манчестър Юнайтед (0:2) в миналия кръг и разби у дома Саутхемптън с 5:2 в изтеглен мач от 33-ия кръг на английската Висша лига. Кевин де Бройне (15) даде начало на головото шоу и преднина на „гражданите“, но десет минути по-късно гостите […]