Стефка Костадинова: Започвам дело срещу шведския журналист!

NetNews

„Когато бях спортистка не ми е липсвал семейния уют по време на празниците, но впоследствие видях колко неща съм пропуснала“. Това каза в ефира на Нова телевизия олимпийската шампионка, многократен световен и европейски шампион и председател на Българския олимпийски комитет – Стефка Костадинова.

Олимпийската ни шампионка подчерта, че успехите в спорта, резултати и рекорди дължи на всички хора, които са я подкрепяли още от спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив.

Костадинова призна, че по време на пандемията, когато е имала повече свободно време и е било нужно да се стои вкъщи, е тренирала върху готвенето, чистенето и стъпка постъпка нещата вървят в положителна посока.

През същия период председателят на БОК е отделяла повече време за четене на книги и гледане на филми.

„Двете години промениха целия свят, целия спорт, самите нас. Станах по-затворена, ограничих контактите си“, добави Стефка Костадинова.

Към всичко това се прибавя и ново хоби.

„Преди пет години си говорехме за къмпинг и каравана и решихме да видим какво е да почиваме така. Видяхме колко си по-свободен, по-спокоен. Попаднахме в едно общество на професионалисти във всяка област, с които се общува много приятно. Това ме върна в детството, когато всичко беше свободно“, споделя още Костадинова.

Тя разкри, че започва да води дела срещу шведския журналист Патрик Еквал, който я обвини, че е използвала допинг за да скочи 209 см. Аз сега започвам дела срещу него. Той се извини, но „казана дума, хвърлен камък“, посочи Костадинова.

Рекордът от 209 сантиметра на българската атлетка в скока на височина от 1987 г., регистриран на състезание в Рим, до ден днешен не е подобрен.

„Може би още не се е родил човек, който да подобри рекорда. Макар че летният рекорд , моят, е 2.09 м, а зимният рекорд от 2.08 м е на една прекрасна скачачка, талантлива шведка, така че разликата е само 1 см, не е никаква разлика. Може би такъв рекорд се прави с много силна конкуренция, както при мен, когато си притиснат в ъгъла и си длъжен да дадеш максимума“, коментира Костадинова.

Шефката на БОК разказа и за приятелството си със Слави Трифонов, което датира от 1998г, и уточни: „Но откакто стана политик, аз не съм го тормозила“, уточни олимпийската шампионка.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Финландия забавя процеса на присъединяване към НАТО

Финландското правителство забави процеса на кандидатстване за НАТО, за да се присъедини към алианса едновременно с Швеция. Това съобщава шведският вестник Dagens Nyheter (DN), позовавайки се на източник от шведското правителство. „За момента Финландия забавя процеса, докато Швеция го ускори, за да могат и двете страни, ако бъде взето такова […]