Стойчо Кацаров: Ромски лидери искат пари, за да се ваксинират

NetNews

Неформални лидери от ромските махали на Пловдив са поискали пари, за да подкрепят имунизационната кампания в „Столипиново“, съобщи здравният министър д-р Стойчо Кацаров, цитиран от Радио Пловдив.

На дискусията ромските лидери са били призовани да помогнат с личен пример и призиви към общността да се включат във ваксинацията, но срещата се е провалила, защото поканените са попитали „колко ще ни платите, за да се ваксинираме“.

Според Кацаров ваксинирането у нас е по желание, а евентуално плащане означава то да стане задължително. По думите на министъра, ако човек няма лична отговорност към собствения си живот, едва ли ще се намери стимул, който да е подходящ.

Припомняме, че в двата почивни дни в квартала се ваксинираха само 10 души, въпреки че там беше изпратен мобилен кабинет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Емил Димитров: Язовирите бяха празни, трета година не беше валяло

„Язовирите бяха празни, трета година не беше валяло. Ние спирахме водата за Варна, за да има за Бургас. Ако Варна има свои водоизточници, Бургас няма“, каза бившият екоминистър Емил Димитров – Ревизоро в предаването „Лице в лице“. Той попита къде са местните кметове. „Миналата година не излизаха от кабинета ми, […]