Столичният зам.-кмет Боршош: Да отпадне забраната за провеждане на културни събития на открито

NetNews

Заместник-кметът на София Мирослав Боршош настоява да отпадне забраната за провеждане на културни събития на открито. Според него така предложените ограничения ще доведат до отмяна на стотици културни събития на открито, а в същото време се допуска провеждането на културни изяви на закрито при капацитет от 50%.

"Няма логика да се забрани провеждането на мероприятия на открито. Въвеждането на новите мерки би довело до огромно напрежение сред творческите гилдии, както и не е в интерес и на публиката", смята Боршош.

Столична община подкрепи изнасянето на открити сцени и пространства на множество фестивали и културни събития, с цел безопасност и предотвратяване разпространението на COVID-19 и в съответствие с досегашните разпореждания на компетентните органи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тежка катастрофа на възлово кръстовище във Варна (ВИДЕО)

Тежка катастрофа е станала на кръстовището на бул. "Владислав Варненчик" и ул. "Отец Паисий" във Варна. Инцидентът между два леки автомобила е възникнал около 16.00 часа. По коментари на очевидци, шофьорът на едната кола – таксиметров автомобил е с травми по лицето и носа, а шофьорът на другото возило е […]