Стратегическа среща в Анкара

NetNews

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман пристигна днес в турската столица Анкара на първото си посещение в Турция след убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в Истанбул през 2018 г., съобщи „Хюриет дейли нюз“.

В момент, в който Саудитска Арабия и Турция полагат усилия да подобрят отношенията си, обтегнати след убийството на Хашоги от саудитски агенти, турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с престолонаследника по време на последната му спирка от близкоизточната му обиколка, по време на която той посети още Египет и Йордания.

Ердоган каза, че разговорът му с Мохамед бин Салман е бил фокусиран върху издигането на турско-саудитските отношения на „много по-високо равнище“. Ердоган посети Саудитска Арабия през април, което беше първото му посещение там от 2017 г.

Близкоизточната обиколка на Мохамед бин Салман предшества планираните за следващия месец посещения на американския президент Джо Байдън в региона. В периода 13 – 16 юли Байдън ще посети Израел, Западния бряг и Саудитска Арабия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Едва 54% от кипърците са съгласни със санкциите на ЕС срещу Русия

Едва 54 процента от запитаните в контролираната от правителството част от Кипър са съгласни със санкциите, наложени от ЕС срещу Русия заради войната в Украйна. Това показват данни на Евробарометър, публикувани от Кипърската информационна агенция и цитирани от в. „Филелефтерос“. Процентът на съгласните в островната държава е доста нисък в […]