Страхил Ангелов: Реабилитират фашизма

NetNews

Вандалските прояви пред Паметника на съветската армия са част от тенденцията да се реабилитира фашизмът. Това коментира Страхил Ангелов, бивш депутат от БСП, в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“.

„Това е притеснителна тенденция в цяла Европа и ние откровено вървим в тая посока, едва ли не да ми се представи за нещо, което пък не е било, видите ли, чак толкова лошо. Да, разбирам, тези, които са загубили Втората световна война, търсят реванш, всячески. И през последните 30 години, освен че въоръжиха чисто технически, с оръжие и т.н. едни доста съмнителни субекти в Украйна, но те въоръжиха и младежта с тази идеология, която за мен поне е неприемливо“, посочи Ангелов.

„Този паметник е символ на нещо съвсем различно и това, което пак повтарям, едно малцинство кресливо натрапва ежедневно, не е и вярно чисто исторически. Паметникът трябва да си бъде там, както и всеки един паметник. Аз също имам доста резерви по отношение на паметника на т.нар. „жертви на Народния съд“ пред НДК, защото там има имена с доста съмнителна репутация“, заяви Страхил Ангелов.

„От друга страна, не съм съгласен и не разбирам защо трябва чужд флаг да виси на българска административна сграда“, посочи бившият депутат.

„Защо трябва да присъства на българска административна сграда и да стои денонощно патрулен автомобил на СДВР да го пази? Това какво налага присъствието на чужд флаг там?“, попита Страхил Ангелов.

„Вместо да говорим кой паметник да срутим и кое посолство да наклепаме с някаква си боя, каквато сме намерили, трябва да обърнем внимание на печалбите, които трупа НЕК заради високата цена на електроенергията
„Да си довършим и да си монтираме двата реактора, които са закупени, платени и доставени на площадката на „Белене“. Или пак някой ще излезе да каже, че то икономически не е изгодно. Вместо да се занимаваме с такива неща, ние губим време с нещо, което в България няма да пусне корени. Уверявам ви, всички тия хора, които се занимават с това – те не са много, няма да може да пусне това корени в България“, посочи още Страхил Ангелов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

16 милиона са дадени от бюджета за украинските бежанци

16 милиона лева са дадени от бюджета за украинските бежанци у нас, каза министърът на финансите Асен Василев, цитиран от БНР. Той напомни, че мярката изтича на 31 май, след което тези украинци, които са получили статут за временно пребиваване, ще имат същите задължения и права като всички български граждани. […]