Страх тресе кочината! Заличиха независимата кандидатура на Бойко Атанасов, издигната от „БОЕЦ“

NetNews

"Страх тресе кочината! ГРАО заличи 550 подписа в подкрепа на кандидатурата на следовател Бойко Атанасов, издигнат от Инициативен комитет от "БОЕЦ", и РИК анулира издаденото удостоверение за участие в изборите".

Това съобщават в своя публикация във Facebook от гражданско сдружение "БОЕЦ".

Припомняме, че сдружението издигна кандидатурата на следовател Бойко Атанасов за независим народен представител, като събра 1411 подписа в подкрепа на кандидатурата му. Подписите бяха внесени в Районната избирателна комисия в 24-ти избирателен район в София на 12 октомври и Бойко Атанасов беше регистриран като независим кандидат за участие в парламентарните избори на 14 ноември.

На 13 октомври обаче РИК в 24-ти МИР в София излезе с решение за заличаване на кандидатурата на следователя, който през 2016 година се опълчи на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров и изнece дaнни, чe в cлeдcтвeния oтдeл нa Coфийcкa грaдcкa прoкурaтурa рaбoти "шпицкoмaндa", ръкoвoдeнa имeннo oт Цaцaрoв, кoятo цeли дa oбрaзувa рaзcлeдвaния cрeщу прeдcтaвитeли нa влacттa, за да ги рeкeтирa и държи в зaвиcимocт.

Заличаването на регистрацията се случило след проверка на подписите в Гражданска регистрация и административно обслужване (ГРАО).

"Законът изисква да представим 1000 подписа. Бойците събрахме 1411, като бяхме единствените, които събираха реално на терен подписи за парламентарните избори. Очи в очи и в пряк контакт с гражданите. Очаквахме нещо подобно и събирахме подписи до последния ден, предоставяйки над 400 повече от необходимото", пишат още от "БОЕЦ".

"Още с обявяването на нашата инициатива за издигане на граждански кандидат и кандидатурата на следовател Бойко Атанасов за независим депутат от 24-ти МИР София стана ясно, че ни предстои тежка битка. От самото начало бяхме затрупани с обвинения, помия, медийно затъмнение от страна на "националните" медии, подчинени на мафията, и на удари от всякакво естество.

Всичко това е доказателство, че гражданското обединение на "БОЕЦ" и Бойко Атанасов с фокуси върху отстраняването на Гешев, оставка на ВСС, съдебна реформа, закон за лустрацията, промени в Изборния кодекс и граждански контрол върху управлението, представлява и се приема като реална заплаха за мафията и партийно-олигархичното статукво! Обявени сме за враг номер 1 от бандата на Буда, Пеевски и Гешев.

След грешките, които допуснаха с изборите на Лозан Панов и Методи Лалов например, наглите не си позволяват да поемат никакви рискове повече. Изборът на Гешев, който бе оставен да се състезава сам със себе си, както и заличаването сега на регистрацията на Бойко Атанасов и Инициативния комитет на "БОЕЦ", показват техния страх. Показват и нещо друго. Наглите са все още силни и владеят институциите!", пишат от гражданското сдружение.

В края на публикацията си "БОЕЦ" посочват, че скоро ще обявят следващите си действия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вашият хороскоп за днес, 14.10.2021 г.

хороскоп от astrohoroscope.info Овен Много динамичен ден. Чакат ви доста срещи и разговори. Всъщност това дори ще ви радва. Все пак гледайте да свършите и някоя работа междувременно." Телец Ще се вълнувате предимно от парични въпроси. Така или иначе това е съществено затова отделете нужното внимание. Ще сте склонните да […]