Строителната камара до президента: Браншът е в колапс

NetNews

Строителният бранш е в колапс, твърдят от Камарата на строителите в България в писмо до президента Румен Радев.

Те посочват, че откакто арх. Виолета Комитова е поела поста служебен министър на регионалното развитие, ситуацията в бранша се е влошила.

„Свидетели сме на ескалация на негативните и уронващи престижа на строителния бранш внушения, отправени от министри от назначения служебен кабинет. Заради създадената несигурност МРРБ и ресорните ведомства не работят“, твърдят от бранша.

Според тях строителните и монтажи работи не се актуват, не се извършват и разплащания.

„Крайно противоречиви са и действията на министър Комитова, свързани с кадровата политика и направените уволнения и назначения“, пише още в писмото.

„Провежданата политика от служебния кабинет е в абсолютен противовес на световната практика за използване на строителството като ключов инструмент за излизане от икономическата криза“, посочват представителите на бранша.

Те призоваха да се спре негативната кампания, която уронва престижа им, да се активизира работата на държавата, както и министерствата да изпълняват своите ангажименти по договорите с изпълнители.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кьовеши: Делегираните прокурори ще бъдат напълно независими от главния прокурор

Вече сме получили дела от националните власти и от ОЛАФ. Става дума за 300 случая и 120 частни жалби. Част от тях са от България, но не всички. Сигурна съм, че процесът по изпращане на дела от България към Европрокуратурата ще бъде ускорен, каза на пресконференция днес европейският главен прокурор […]