Стърлинг ще напусне Манчестър Сити, но само шепа клубове могат да си го позволят

NetNews

Рахим Стърлинг изглежда ще бъде първият напуснал Манчестър Сити през идното лято, тъй като англичанинът отказва разговорите за нов договор от клуба. The Athletic дори твърди, че нападателят възнамерява да потърси ново предизвикателство извън „острова“, макар само шепа клубове да могат да си го позволят.

27-годишното крило отдавна е свързвано с Арсенал и Тотнъм, но лондонските отбори на този етап не притежават харизмата на грандове, за да притежават играч с неговите качества и най-вече с неговото самочувствие.

Стърлинг може и да израсна в академията на КПР, но още 17-годишен направи своя дебют в професионалния футбол за Ливърпул. Скоро след това „гражданите“ платиха за него почти €64 млн., за да може днес да бъде считан за един от най-опасните флангови нападатели в света. До момента в кариерата си той има над 160 гола и почти 130 асистенции, така че цената му съвсем логично е изключително висока.

Transfermarkt го оценява на €85 млн., а това е сума, която е по силите само на ПСЖ, Байерн Мюнхен и Реал Мадрид.

Някои медии го пращат в италианския Милан, но „росонерите“ са твърдо решени да спазват строга финансова дисциплина, така че надали някой там е готов да прахоса целия бюджет за летни трансфери само за играч като Рахим Стърлинг.

Договорът на англичанина изтича през 2023 г., така че има реален риск той да го довърши и след това да преговаря със свободен агент за следващото си предизвикателство.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

БСП отхвърли отчет на Фандъкова

Общинските съветници от групата на „БСП за България“ в СОС отхвърлиха годишния отчет на кмета Йорданка Фандъкова за изпълнението на Комплексната програма за подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на Столична община за периода 2021-2026 година. Социалистите гласуваха „против“ доклада, който обаче беше приет с мнозинството на ГЕРБ – […]