Съветите на Ванга за здраве и дълголетие

NetNews

Може би най-известната българска пророчица баба Ванга често е казвала колко е важно да съхраним здравето си възможно най-дълго време. Самата тя живя дълги години и почти не е боледувала.

С примера и съветите си петричката ясновидка ни подсказва какви правила трябва да следваме, за да съхраним здравето, младостта и отличното си настроение дълги години.

Тук от jenata.blitz.bg изброяват най-важните съвета на баба Ванга за отлично здраве и младост.

Най-важното ѝ и просто правило е превенция на болестите. По-добре е заболяването да се предотврати, отколкото по-късно да се лекува. Простият ѝ съвет към всички е да спазват дневен режим, определен начин на живот и специална диета.

Ванга препоръчва да наблягаме на млечните продукти (мляко, кисело-млечни продукти, прясно сирене или извара), яйцата и бобовите култури. Според нея натуралните продукти са най-добрата и здравословна храна, която привежда всички процеси в организма в норма.

Самата Ванга обичаше да яде ръжен, черен и сив хляб, тъй като съдържа повече хранителни вещества, отколкото белия и пшеничения.

Според петричката пророчица, с помощта на пщеницата, или по-скоро със сварените ѝ кълнове, можем да запазим младостта и красотата си. По думите ѝ, е добре да ядем пшеница поне веднъж годишно. Тя лекува сърцето и поддържа кръвното в норма.

Ванга съветва да пием чай от горски треви, тъй като те са създадени от природата, укрепват имунитета и помагат да се справим с болестите. Тревите и плодовете за чая тя е събирала и сушила сама.

По думите ѝ, най-полезни за един човек са билките, плодовете и зеленчуците, които растат в района, в който той живее.

Ясновидката казва, че голяма част от медикаментите и лекарствата не са полезни и пречат на притока на полезни вещества, затова не трябва да посягаме към тях прекалено често.

Според нея, сънят е от голямо значение за здравето. Самата тя е лягала не по-късно от 10 часа вечерта и винаги е ставала рано – в 5-6 часа сутринта. По думите ѝ, този режим е най-добрият за организма и оказва най-добро влияние както на душевното, така и на физическото състояние на човека.

Активната подвижна работа, чистият въздух и природа правят човека здрав, силен и весел. Ванга, която цял живот е живяла на село, никога не си е позволявала да бъде мързелива. Дори и сляпа, тя изпълнява домашните си задължения както всички останали.

Най-важният съвет на пророчицата, който тя дава на всички, които я търсят за помощ: да запазят себе си и душата си чисти.

Добротата, чистите мисли, честността, желанието да помогнеш на тези, които имат нужда и да утешиш другите – всичко това променя човека и му помага да се излекува както отвътре, така и отвън.

А за да съхраните младостта и красотата си, трябва да се стараете да започвате всеки ден с усмивка!

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

По спешност! СЗО ще ускори процедурите по одобрението на ваксини срещу COVID-19

Според съобщение на Ройтерс, СЗО планира в следващите няколко седмици или месеца да даде одобрение за производството на западни и китайски ваксини срещу COVID-19, за да се разреши проблемът с недостига им, предаде "Радио Китай". Съгласно вътрешен документ, организацията ще ускори процедурите по одобрение за спешна употреба на произведените от […]