Съвети за успешно премахване на упорити петна от вино и други субстанции

NetNews

Премахване на петна от трева

Нанесете директно перилен препарат върху петното, а след това разтъркайте тъканта. Без да отмивате перилния препарат, изперете дрехата с други дрехи, както го правите обикновено. Можете да използвате разреден бял оцет за петното от трева. Преди обаче да преминете към тази стъпка, то проверете устойчивостта на зацапването. Нанесете горещ оцет върху петното с памучен тампон. Оставете го да престои до 3 минути и сред това избършете с памучна кърпа. Ако дрехата е цветна и мястото не избледнява от оцета, то можете да продължите третирането. Друг вариант е да вземете чист парцал и да го напоите с водка, а след това да разтриете озелененото място, пише trafficnews.bg.

Премахване на петна от червено вино

Покрийте петното с шепа сол, която трябва да започне да абсорбира течността. Ще познаете дали това се случва, когато солта започне да става розова. Накиснете дрехата с ензимен препарат в студена вода и я оставете така за през нощта. Ако нямате възможност да се приберете веднага вкъщи, за да изчистите петното, то третирайте участъка с препарат за отстраняване на петна. Последната ви възможност е с прясно мляко. Разстелете изцапаното място в подходящ съд и след това полейте с прясно мляко. Изчакайте за около половин-един час и след това изплакнете.

Петна от кръв

Накиснете дрехите в студена вода и започнете леко да търкате. Сменете водата, когато видите, че става розова. Изплакнете и отново накиснете, но този път с препарат за петна. Оставете го за известно време и след това изперете по обичайния начин.

Премахване на дъвка

Направете процедурата с горещия оцет, която описахме по-горе. Ако не се засяга цвета на дрехата, то накиснете я цялата за 2-3 минути. След това премахнете дъвката и ако има остатъци – повторете същата процедура. Накрая изперете по обичайния начин.

Петна от кафе

Изплакнете със студена вода и нанесете препарат за пране. Оставете да престои и разтъркайте с мека четка за зъби. Оставете го да престои за известно време. След това, без да го изплаквате, изперете по обичайния цикъл.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тръмп: Няма да се върна в "Twitter"

Предходният американски държавен глава на САЩ – Доналд Тръмп, обяви, че няма намерение да върне своя профил в Twitter, съобщи FOX News. Платформата беше основна негова трибуна за диалог с неговите избиратели. При първата му кампания тя беше в основата на неговия успех. Профилът му обаче беше замразен през миналата […]