Съдят 8 медици, лекували Марадона

NetNews

Осем медицински работници ще бъдат изправени пред аржентински съд по обвинения в непредумишлено убийство на футболната легенда Диего Марадона, съобщи БТА, позовавайки се на „Франс прес“.

Аржентинският съд в град Сан Исидро потвърди началото на дело срещу лекарите. В края на 2021 година прокуратурата внесе в съда делото за смъртта на световния шампион с тима на Аржентина.

Подсъдимите, сред които неврохирургът на Марадона Леополдо Луке, психиатърът Астана Косачев и психологът Карлос Диас, са заплашени от 8 до 25 години затвор. Разследването на прокуратурата се фокусира върху случилото се по време на лечението у дома, където бившият футболист почина на 25 ноември 2020 година. Той е там от 11 ноември след мозъчна операция на субдурален хематом.

Според показанията, които прокуратурата е успяла да получи от хора, посетили къщата на Марадона, мястото на престоя му не е отговарял на стандартите за грижи след тежка операция.

Диего Марадона почина миналата година на 60-годишна възраст от сърдечен удар, последваща реакция от операция на мозъка. Аржентинецът е световен шампион от 1986 година, втори на Мондиал 1990, а също така се счита за един от най-великите футболисти за всички времена. Той е играл за аржентинските Архентинос Хуниорс, Бока Хуниорс и Нюелс Олд Бойс, испанските Барселона и Севиля, както и италианския Наполи. Аржентинският нападател е печелил шампионата и Купата на Италия, Купата на Испания и Купата на УЕФА. Общо той изигра 687 мача и отбеляза 363 гола, включително 50 попадения в 113 двубоя за националния отбор на Аржентина.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Екзотичната синоптичка на NOVA стана майка за първи път

Водещата на прогнозата за времето по NOVA Стефани Рубен Обадяру вчера стана майка. Малкият Даниел се появи на бял свят в 10:27 ч. на 22 юни. Бебето е с ръст 50 см. и тежи 3,4 кг. Щастливите родители благодарят на д-р Веселин Дяволов и екипа в МБАЛ „Майчин дом”. Чаровната […]