Съпругата на Зеленски: Руснаците крадат децата ни

NetNews

Руските сили крадат украински деца, каза първата дама на Украйна Олена Зеленска пред италианската телевизия в четвъртък, предаде агенция АНСА.

За предаването „От врата до врата“ тя каза , че това е военно престъпление и Киев ще ги върне. „Ще се опитаме да върнем всички деца в Украйна“, каза тя, като добави, че украинските власти нямат списък с имена и фамилни имена за децата. Голяма част от тези деца са отвлечени от територии в Украйна, които са под контрола на руските окупатори. Зеленска посочи, че това е поредното престъпление на руската армия.

„В Русия дори промениха законодателството си, за да позволят на руските семейства да осиновяват украински деца по-лесно. Ние виждаме това като престъпление, опитваме се да говорим за това на всички места, за да можем да върнем тези деца в родината им, ние ще се опитаме да върнем всички деца в Украйна“, каза съпругата на президента Зеленски.

Както съобщи ФАКТИ по-рано, има информация, че над 2000 деца от Украйна насилствено и незаконно са отведени в Руската федерация. Това съобщи вицепремиерът Ирина Верещук. По данни на Киев от началото на пълномащабната инвазия 341 деца са били убити от руските окупатори. Преди дни Върховната Рада на Украйна призова ООН да не допуска осиновяването на отвлечени украински деца от руски семейства.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Непобеден кубинец хвърли ръкавицата към Дионтей Уайлдър

Дионтей Уайлдър бе призован, да се завърне към бокса, като предизвикателството идва от непобедения до момента Франк Санчез. „Целта ми е мач срещу Дионтей Уайлдър. Познавам го отлично и бих го победил с лекота. Няма съмнение, че ще бъде нокаутиран. Лесна битка. Аз не съм Луис Ортиз“, каза 29-годишният колумбиец […]