Сърбия получи и от руската ваксина

NetNews

В Сърбия днес се очаква първата пратка на руска ваксина "Спутник V". На 24 декември в страната започна ваксинирането с препарата на Пфайзер/Бионтех, съобщи БТА.

В Турция пристигна първата партида от договорената с Китай ваксина Синовак срещу коронавируса. Турското правителство договори с Китай 50 милиона дози от ваксината и 4,5 милиона от препарата на Пфайзер/Бионтех, които ще бъдат доставени догодина.

Първата азиатска страна, одобрила ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" – Сингапур стартира днес кампания по ваксинация. Страната предвижда да имунизира цялото население до септември 2021 година.

Тайван се е договорил да закупи 10 милиона дози от разработения препарат от британско-шведската компания "АстраЗенека".

Ваксината на "Астра Зенека" бе одобрена днес от британския регулаторен орган за използване във Великобритания, скоро след изявлението на тайванските власти, посочва Ройтерс.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пиронкова: За мен е привилегия да се наредя до легендарни фигури

Избраната за Спортист на годината на България тенисистка Цветана Пиронкова използва Facebook и Instagram, за да изкаже своята благодарност на гласувалите за нея журналисти, семейството си и родната тенис федерация. Цвети се завърна с гръм и трясък в професионалния тенис в края на септември, като в първия си турнир след […]