Сърбия: Това е скандално!

NetNews

Сръбският премиер Ана Бърнабич нарече „скандално“ решението на Прищина във връзка със сръбските регистрационни номера и личните документи, както и реакцията на Европейския съюз по този повод, като изтъкна, че същността на всичко това не са номерата на колите, а „продължаването на натиска, терора и постоянното малтретиране на сърбите в Косово, съобщи сръбската телевизия РТС.

В предаване на телевизия Пинк Бърнабич посочи, че решението на Прищина е скандално, но скандална е и реакцията на ЕС, предаде БТА.

Говорителят на ЕС Петер Стано изговори неща, които са официална реакция на Брюксел. Това е страшно, заяви Бърнабич, коментирайки това, че говорителят на ЕС е заявил, че според споразуменията за свободата на движение от 2011 г. и 2016 г. в рамките на диалога между двете страни Прищина има право постепенно да премахне табелките КМ (Косовска Митровица).

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Задържаха руска хокейна звезда заради опит да избегне военна служба

Руската звезда в хокея Иван Федотов е бил задържан заради опит да избегне казармата и пратен в Далечния Север да служи, предаде АФП, позовавайки се на руски медии. Едногодишната военна служба е задължителна в Русия, но доста непопулярна, като мнозина сега се опасяват, че могат да бъдат пратени да воюват […]