Сър Алекс Фъргюсън: Роналдо отново заслужава „Златната топка“

NetNews

5-кратният кавалер на приза „Златна топка“ – Кристияно Роналдо, отново е сред спряганите за отличието, а, според бившия му наставник – сър Алекс Фъргюсън, той трябва да получи наградата за шести път тази година.

„Той я заслужава след всичките рекорди, които счупи тази година“, каза Съра, цитиран от Marca.

Шотландецът определено не греши за рекордите. Роналдо изпревари легендите Пеле и Бикан във вечната голмайсторска листа и вече има 795 попадения, 115 от които са с националната му фланелка. Али Даеи също е зад гърба му в тази надпревара.

Кристияно дори се нареди пред Серхио Рамос и Джанлуиджи Буфон в класацията за най-много мачове с националния екип, а в същото време натрупа и повече срещи в Шампионската лига от Икер Касияс и Шави.

Букмейкърите обаче продължават да фаворизират Лионел Меси за „Златната топка“, докато немалка част от футболните анализатори смятат, че тя трябва да отиде в ръцете на Роберт Левандовски.

Наградата тази година ще бъде връчена на 29 ноември.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спирачен диск от Formula 1 живее втори живот като часовник за фенове

Ако някога сте се чудили какво да подарите на приятел или роднина, който е фен на Formula 1, то изглежда, че от F1authentics имат интересно предложение под формата на часовник, струващ около 900 евро. Часовникът е направен от използван спирачен диск от болид на Formula 1, а според допълнителната информация […]