Съседите получават руската ваксина до дни

NetNews

Първите партиди от руската ваксина срещу новия коронавирус – "Спутник V" ще пристигне в Сърбия до дни, съобщи днес на пресконференция сръбският президент Александър Вучич. "Очакваме, че до края на годината да пристигнат първите дози на ваксината от Русия. Това обаче нищо не означава, докато тя не получи разрешение (за употреба) от Агенцията по лекарствата. Затова за имунизация с този препарат ще можем да говорим едва след одобрението от съответните медицински служби", каза той.

Белград води преговори и със западни, и с китайски производители на ваксини, припомни Вучич.

На 24 декември в Сърбия започна ваксинацията с препарата на Pfizer/BioNTech. Цената, която Сърбия е платила на Европейския съюз е 2 млн. EUR за разработката на ваксината, а след това още 4.87 млн. EUR по програмата "Ковакс", но е получила два пъти по-малко дози от поръчаните – 4800 вместо 10 000.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Куман разкри кога Барса и Меси ще говорят за бъдещето

Треньорът на Барселона Роналд Куман е благодарен на Лионел Меси, че е одобрил назначението му и похвали въздействието му върху отбора, въпреки че трябва да изтърпят най-лошия си старт на сезон от 33 години насам. Меси заяви, че младият отбор на Барселона израства с всеки изминал мач под ръководството на […]