Съседна държава с интерес към българско летище

NetNews

Турция проявява интерес към летище Пловдив за карго транспорт. Това стана ясно по време на срещата, която се провежда в момента в сградата на Областна управа. На нея присъстват кметове и представители на Община Пловдив, Марица и Родопи, както и на ръководството на летището. Гост е и генералният консул на Турция Корхан Кюнгерю.

Целта на форума е да се набележат мерки за подобряване на транспортните връзки от и към летище Пловдив и съседните градове. „Летище Пловдив го чака добро бъдеще” , каза областният управител Ангел Стоев, цитиран от Trafficnews и припомни, че в момента текат процедури за установяване на собствеността на части от аеропорта.

Преди малко повече от седмица турският бизнес е проявил интерес към летище Пловдив, а от Областна управа са съдействали за контакт на турското консулство с ръководството на летището.

"При една от първите ми срещи като областен управител с генералния консул на Турция Корхан Кюнгерю той потвърди, че има интерес от страна на турския бизнес към използването на летището и ме помоли да съдействам. Преди 10 дни отново ни потърсиха и направихме контакта", допълни Стоев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Украйна предупреди Европа: Със "Северен поток 2" ставате още по-зависими от Русия!

Стартирането на руския газопровод "Северен поток 2" ще означава, че Европа ще зависи единствено от управлявани от Москва тръбопроводи, докато украинският маршрут за доставка на газ към Европа изчезва. Това предупреди ръководителят на компанията оператор на газотранспортната система на Украйна, информира "Ройтерс". Руската държавна корпорация "Газпром" почти завърши изграждането на […]