Състезател в Moto3 почина след инцидент по време на състезание

NetNews

Швейцарският пилот в клас Moto3 на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта Джейсън Дюпаские загуби своя живот след инцидент по време на вчерашната квалификация на пистата „Муджело“.

Пилотът на PruestelGP загуби контрол на своя мотоциклет на изхода от бързи десен завой „Арабиата 2“ и бе ударен в областта на главата от движещия се непосредствено зад него Аюми Сасаки. След удара 19-годишния пилот остана да лежи в средата на трасето, където му бе оказвана медицинска помощ повече от половин час, преди той да бъде отнесе с хеликоптер до болница във Флоренция.

Там той бе приет и веднага влез в операционната зала и състоянието му бе обявено за критично още снощи. Малко след финала на днешната надпревара в най-малкия клас, от MotoGP официално обявиха, че Дюпаские е загубил битката за своя живот по-рано днес.

Това е първият фатален инцидент в кервана на MotoGP от този на Луис Салом, който загуби живота си по време на уикенда за Гран При на Каталуния в клас Moto2 през 2016 година.

Въпреки трагичната новина за смъртта на Джейсън Дюпаские, състезанията в Moto2 и MotoGP ще се проведат по график. 15 минути преди старта на надпреварата в кралския клас ще има и минута мълчание в памет на младия швейцарец.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта за вечеря: Пръскана супа с кайма

Необходими продукти: 1 глава лук 1 картоф 1 морков 250 гр. кайма 1 домат 1 щипка чубрица 1 щипка магданоз 1 шепа фиде 1 жълтък 3 с.л. кисело мляко Начин на приготвяне: Нарежете зеленчуците на ситно и ги сложете в тенджера с вода да се сварят. Доматите може да настържете, […]