Със 116% поскъпнаха имотите в елитен квартал

NetNews

Консултантската компания Henry Dannell проучи цените на луксозни имоти в 51 от най-престижните пощенски кодове в британската столица. Намаляването на търсенето от страна на богати чуждестранни купувачи означава, че пазарът на първокласни имоти в Лондон изпитва затруднения през последните години. Това се дължи първо на политическата несигурност, причинена от Brexit, следвано от пандемията, която наложи ограничения за международни пътувания. Проблемът ще продължи, отчитайки какво се случва в света в резултат на войната в Украйна.

Въпреки това, анализатори очакват пазарът на имоти от висок клас в Лондон да се възстанови през текущата година. А редица големи райони вече са регистрирали значително увеличение на цените през последната година.

От 2020 до 2021 г. цените на луксозните имоти с пощенски код Camden WC1A са се увеличили най-много – 114%. Южният край на областта е на второ място в класацията с 55% ръст на годишна база.

Уестминстърските пощенски кодове W1W (+35%) и SW1H (+34%) претърпяха следващото най-голямо увеличение на продажните цени в Лондон, като SW5 в Кенсингтън и Челси (+28%) и SW1P (+26%) отново в Уестминстър, който също отбеляза ръст от над 25%.

„Със сигурност има възраждане на доверието на пазара на луксозни имоти в централен Лондон. Налице са фактори, по които може да се съди, че 2022 г. трябва да бъде много положителна година за този пазарен сегмент, като нарастващото търсене от чуждестранни купувачи вероятно ще окаже най-значително въздействие върху очакваното възстановяване на пазара“, казва Джеф Гарет, директор на Henry Dannell.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Делян Добрев: Нищо не е ясно от това, което чухме до момента за газа

„Нищо не е ясно от това, което чухме до момента освен едно обещание, една клетва от страна на премиера, че газът е по-евтин. Позволете ни да се съмняваме, защото опита ни с това правителство и истините, които казват е недобър“. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС. […]