Съюзници и съмишленици на Тайван настояват за включването му в ООН

NetNews

Подкрепата на световната общност за кандидатурата на Тайван да участва в дейностите, механизмите и срещите на ООН е високо ценена от правителството и народа на страната – това заявиха от Министерството на външните работи.

Правителството на азиатската страна стартира кампания, подчертаваща приноса на Тайван към международната организация, която съвпадна по време със сесията на Общото събрание на ООН.

От Министерство на външните работи заявиха, че положителните реакции от страна на съюзниците отразяват международното признание, че страната е сила на доброто.

Четиринадесетте съюзници на Тайван са изпратили писма до генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, в които посочват, че Тайван е ключов партньор за постигане на целите за устойчиво развитие, както подчертават и хуманитарната помощ, която островът оказа на всички нуждаещи се от началото на пандемията, причинена от Covid-19. Изключването му от ООН противоречи на принципите на организацията.

Правителството на Тайван остава решено да участва в международни организации, да споделя своя опит и да продължава да работи съвместно с партньорите си по целия свят в посока реализиране Целите за устойчиво развитие на ООН.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нормални ли са мъжете, които ходят на проститутки?

Във всяка страна от услугите на проститутки се ползват различен брой мъже, независимо дали е противозаконно или не. От Hydra, организацията на проститутките в Германия, твърдят, че в Германия трима от всеки четири мъже ползват услугите на платената любов. Според профсъюза на най-древната професия Верди всеки ден се осъществяват повече […]