С какво гориво ще караме в бъдеще: Метанът скочи с 136%, бензинът и дизелът минаха 3 лв.

NetNews

Статистиката за цените на горивата в България показва, че за една година бензинът е поскъпнал с 88 стотинки, което е почти 44%. До преди кризата с горивата метанът се смяташе за най-евтиното гориво за автомобили, но сега, предвид ситуацията, вече никой не кара на метан.

За една година цената му на килограм се е повишила от 1.40 на 3.30 лева, което на практика доведе до фалит почти всички метанстанции в страната. Що се отнася до дизеловото гориво, там нещата са още по-сериозни в сравнение с повишението на цените спрямо бензина.

За последната година нафтата за автомобили е поскъпнала с над един лев за литър и вече гони увеличение от 50%. Така, въпреки поскъпването на пропан-бутана, който вече се предлага за 1.60 за литър, LPG-то си вече е най-евтиното гориво, измествайки природната газ. А струва ли си да монтирате АГУ, вижте ТУК.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

В Народното събрание е внесено писмо от името на президента Зеленски

В българския парламент тази сутрин е внесено писмо от името на президента на Украйна Володимир Зеленски. Това потвърдиха за БТА от пресцентъра на Народното събрание. То е депозирано от посланика на Украйна у нас Виталий Москаленко. Писмото е следствие от разговорите в Киев на премиера Кирил Петков и президента на […]