Табутов, ПП: За енергийна независимост са нужни промени в закона

NetNews

С международната ситуация, продиктувана от войната в Украйна, диктуват едни цени, различните енергоносители, не само на газа, но и на петрола, които определят до голяма степен нивата на електроенергията в Европа. Енергийната независимост на Европа минава през няколко стъпки и законодателните промени са именно една от тези стъпки. Това коментира депутатът от „Продължаваме промяната“ Владимир Табутов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

„Промените в закона са насочени най-вече към малкия и среден бизнес, не е към физическите. Това, което предложих в Народно събрание в Закона за енергийно възобновяеми източници. Първо да прекрати процедурата до максимум за присъединяване на фотоволтаични централи само за собствено ползване“, каза Табутов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Иран арестува трима шпиони на Мосад

Иранското министерство на разузнаването съобщи, че е арестувало трима шпиони на Мосад, според изявление, разпространено от полуофициалната осведомителна агенция Фарс, цитирана от Ройтерс. В информацията не се уточнява националността на шпионите на израелската разузнавателна служба, но се споменава, че са арестувани в югоизточната иранска провинция Систан и Белуджистан. Държавната телевизия […]