Тази година – без лекарска награда „Хипократ” в Ямбол

NetNews

Наградата „Хипократ“ тази година няма да бъде връчена, защото за нея по предложение на Районната колегия на Български лекарски съюз са номинирани всички лекари, работещи на територията на община Ямбол. „По статут тя е индивидуална и номинацията не отговаря на чл. 26 от Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол”, уточняват от община Ямбол. Въпреки че специализираната комисия, която обсъжда постъпилите предложения, е била единодушна, че всички медици в Ямбол заслужават награда заради усилията им в борбата с КОВИД-19, не е възможно наградата „Хипократ“ да бъде връчена на всички лекари в града, допълват от общинската администрация.

Комисията е взела решение с Награда на името на Анка Александрова да  получи Валентина Вълкова Петрова, операционна медицинска сестра в Хирургично отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Предложението е от Регионална колегия – Ямбол на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

За наградата Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ са утвърдени д-р Стоянка Христова Лазарова, д-р Катя Христова Петкова и д-р Мария Иванова Бързева-Ал Самра по предложение на Районната колегия на Български зъболекарски съюз. Със същото отличие ще бъдат удостоени също и Веселина Вълчева Иванова, главен фелдшер, Ваня Кръстева Митраджиева, медицинска сестра, Галя Йорданова Чуканова, рехабилитатор, Станка Стоянова Бъчварова, медицинска сестра, Иван Георгиев Даскалов, фелдшер, предложени от Регионална колегия – Ямбол на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ ще побучат още и редица здравни институции: Инфекциозно отделение, Пневмофтизиатрично отделение, Отделение по анестезиология и интензивно лечение, Спешно приемно отделение и Микробиологична лаборатория на МБАЛ „Свети Пантелеймон“, Регионална здравна инспекция – Ямбол, Център за спешна медицинска помощ, Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Ямбол, Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Йоан Рилски“ и Диагностично-консултативен център 1 – Ямбол. Те са предложени за награда от Районната колегия на Български лекарски съюз.

Специализираната комисия, която разглежда и излиза със становища по направените предложения, е съставена от представители на общинска администрация и членове на Постоянната комисия „Здравеопазване, социални дейности и социална интеграция” при Общински съвет – Ямбол.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои в Културно-информационен център „Безистен“, ако епидемиологичната обстановка позволява провеждането ѝ. В противен случай отличията ще бъдат връчени индивидуално, уточняват още от община Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Преустановено е движението в междугарието Горна баня-Владая

Паднали дървета и скална маса прекъснаха движението на влаковете между Горна баня и Владая. Екипи на ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура“ са на място за разчистване на железния път и възстановяване на контактната мрежа. Влаковете по направлението София-Перник-Благоевград-Кулата се отклоняват през Разменна и Перник разпределителна. Направена е организация в участъка […]