Тази неделя – Коледен галаконцерт на Камерен оркестър „Дианополис“ Ямбол

NetNews

На 12 декември, неделя, в Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол Камерен оркестър „Дианополис“ с концертмайстор Красимира Султанова ще изнесе коледен галаконцерт с участието на гост-диригента Цанислав Петков и солистите Мария Анастасова (сопрано) и Венцеслав Анастасов (баритон). Музикалното матине започва в 11:00 часа.

Цанислав Петков е познат на ямболската публика и с други свои участия тук. Той е художествен ръководител и главен диригент на Камерен оркестър – гр. Хасково от 2015 г., а от 2017 г. е диригент и в Държавна опера Бургас.

Сопраното Мария Анастасова и баритонът Венцеслав Анастасов ще гостуват за пръв път на Камерен оркестър „Дианополис“.

Миналата година младата певица дебютира в операта „Бал с маски“ в Русе, където тя отново пя с баща си Венцеслав Анастасов.

Ямболската публика ще се наслади на известни арии от опери на Волфганг Амадеус Моцарт, Джузепе Верди, Джакомо Пучини и други велики композитори.

Билетите са в продажба на касата в Културно-информационен център „Безистен“, входът е със „зелен сертификат“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съседите въведоха таван на цените на 5 основни храни

Сърбия въведе таван на 5 основни хранителни продукта. Това са зaxapтa, бpaшнoтo, cлънчoглeдoвoтo oлиo, cвинcĸoтo и мляĸoтo c 2,8% cъдъpжaниe нa мaзнини. Срокът на мярката е 60 дни, но може да бъде удължен при необходимост. Към момента не се очаква Централната банка на Сърбия да се намеси на пазара и […]